Η Netflix βγαίνει εκ νέου στις αγορές προς άντληση 1 δισ. δολ.

Σε έκδοση νέου εταιρικού ομολόγου με υψηλή απόδοση προς άντληση 1 δισ. δολ. προχωρεί η Netflix, μολονότι το α’ τρίμηνο του 2020 κατόρθωσε να περάσει σε θετικές ταμειακές ροές, για πρώτη φορά εδώ και έξι χρόνια.

Ο κολοσσός του streaming στοχεύει στη συγκέντρωση του ποσού, μοιρασμένου μεταξύ δολαρίων και ευρώ, προκειμένου να χρηματοδοτήσει την απόκτηση, αλλά και τη δημιουργία περιεχομένου, καθώς και άλλους εταιρικούς σκοπούς, σύμφωνα με ανακοίνωσή του.

Η τελευταία έρχεται μετά το καλύτερο τρίμηνο στην ιστορία του ως προς τον αριθμό των νέων συνδρομητών της υπηρεσίας, καθώς οι “έγκλειστοι” στο σπίτι λόγω κορονοϊού τηλεθεατές καταναλώνουν περισσότερο χρόνο στην παρακολούθηση προγραμμάτων μέσω πλατφορμών streaming, γεγονός που συνέβαλε στη δημιουργία νέων επιτυχιών, όπως το “Tiger King” και το “Love Is Blind”.

Η έκδοση του ομολόγου έρχεται μετά την θετική πορεία που καταγράφουν εν μέσω πανδημίας τόσο η μετοχή όσο και τα προηγούμενα ομόλογα της εταιρείας, μίας από τις λίγες που έχουν ευνοηθεί από τις έκτακτες συνθήκες της περιόδου.

Με τις παραγωγές επί της ουσίας να έχουν “παγώσει”, η Netflix παρήγαγε θετικές ταμειακές ροές 162 εκατ. δολ. το α’ τρίμηνο, για πρώτη φορά από το 2014. Διαθέτει επίσης 5,2 δισ. δολ. σε ρευστό, επίσης στο καλύτερο σημείο της ιστορίας της.

Το εταιρικό ομόλογο θα είναι πενταετούς διάρκειας, ενώ η τιμολόγησή του αναμένεται να γίνει την Πέμπτη, σύμφωνα με πηγή του πρακτορείου Bloomberg.

 


Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα