Η Nestlé μειώνει το μερίδιο της στη L’Oréal στο 20,1%

Η Nestlé ανακοίνωσε σήμερα ότι συμφώνησε να πουλήσει 22,26 εκατομμύρια μετοχές της L’Oréal στη L’Oréal για 400,00 ευρώ ανά μετοχή, με συνολικό τίμημα 9,3 δισ. ελβετικών φράγκων (CHF).

Η L’Oréal θα ακυρώσει τις μετοχές που εξαγοράστηκαν, όπως αναφέρει η Nestlé σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα.

Μετά τη συναλλαγή, η Nestlé θα κατέχει το 20,1% της L’Oréal, ενώ θα συνεχίσει να υποστηρίζει πλήρως τη στρατηγική της εταιρείας. Η Nestlé θα διατηρήσει τις δύο θέσεις της στο Διοικητικό Συμβούλιο της L’Oréal.

Νέο πρόγραμμα επαναγορών μετοχών
Παράλληλα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Nestlé αποφάσισε να αντικαταστήσει το υπάρχον πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών με ένα νέο σχέδιο που αναμένεται να ξεκινήσει στις 3 Ιανουαρίου 2022.

Στο πλαίσιο αυτού του νέου προγράμματος, η Nestlé σχεδιάζει να επαναγοράσει 20 δισ. CHF των μετοχών της κατά την περίοδο 2022 έως 2024. Η εταιρεία αναμένει να αγοράσει περίπου 10 δισ. CHF μετοχών τους πρώτους δώδεκα μήνες. Το νέο πρόγραμμα υπόκειται στις απαραίτητες ρυθμιστικές εγκρίσεις.

Κατά συνέπεια, το υφιστάμενο πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών της εταιρείας αναμένεται να τερματιστεί στις 31 Δεκεμβρίου 2021. Μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου 2021, η Nestlé έχει επαναγοράσει 120.289.800 μετοχές της για συνολικό ποσό 12,7 δισ. CHF με μέση τιμή τα CHF 105,61, σχεδόν τα δύο τρίτα του αναμενόμενου όγκου στο τρέχον πρόγραμμα των 20 δισ. CHF.

Το Διοικητικό Συμβούλιο και η εκτελεστική διοίκηση της Nestlé επιβεβαιώνουν τη δέσμευσή τους να συνεχίσουν να επενδύουν στις βασικές δραστηριότητες τροφίμων, ποτών και διατροφικής υγείας της εταιρείας. Σε περίπτωση που πραγματοποιηθούν σημαντικές εξαγορές, το νέο πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών που ξεκινά στις 3 Ιανουαρίου 2022 θα προσαρμοστεί ανάλογα. Ο όγκος των μηνιαίων εξαγορών μετοχών θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες της αγοράς, αναφέρει η εταιρεία στην ανακοίνωση.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα