

Η υπουργός Μεταφορών της Φινλανδίας Sanna Marin επιλέχτηκε από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της για να αναλάβει την πρωθυπουργία έπειτα από την παραίτηση του πρωθυπουργού Άντι Ρίνε και αναμένεται να ορκιστεί αύριο Τρίτη. Θα ηγηθεί μιας κεντροαριστερής πεντακομματικής κυβέρνησης συνασπισμού με γυναίκες επικεφαλής στα τέσσερα από τα πέντε κόμματα.
Η πρωθυπουργός μεγάλωσε με την μητέρα της και την σύντροφό της. Όπως ανέφερε σε φινλανδικό μέσο ενημέρωσης, μικρότερη δεν μπορούσε να μιλήσει για την οικογένειά της στο σχολείο και τους φίλους της, ωστόσο όσο περνούν τα χρόνια νιώθει όλο και πιο υπερήφανη γι΄αυτούς.
Μάλιστα, κατάφερε να γίνει το πρώτο πρόσωπο στην οικογένεια που κατάφερε να αποφοιτήσει από το πανεπιστήμιο.
Εχει πτυχίο διοίκησης επιχειρήσεων, πολιτεύεται από τα 27 της και πριν από 4 χρόνια έγινε βουλευτής. Πριν από μερικούς μήνες απέκτησε ένα παιδί με τον επί χρόνια σύντροφό της, Μάρκους Ραϊκόνεν, κάτι που έκανε πολλούς να τη συγκρίνουν με την πρωθυπουργό της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν.
Η Σάνα Μάριν αναμένεται να γίνει η πιο νέα πρωθυπουργός του κόσμου, μόλις στα 34 της χρόνια.
Όπως σημειώνει και η ίδια “για εμένα, τα ανθρώπινα δικαιώματα και ισότητα ποτέ δεν ήταν ερωτήματα αλλά η βάση για την ηθική μου αντίληψη. Έγινα πολιτικός γιατί θέλω να επηρεάσω το πώς η κοινωνία βλέπει τους πολίτες της και τα δικαιώματά τους”.
Finland’s government is now led by these five party leaders. #newgeneration pic.twitter.com/vis0qB9tO8
— Tuomas Niskakangas (@TNiskakangas) December 8, 2019
Σχετικά Νέα
Πρέσβης Κίνας: Οι ΗΠΑ παραβίασαν σοβαρά τα έννομα δικαιώματα και συμφέροντα όλων των χωρών
Για προστατευτισμό, μονομέρεια και οικονομική ηγεμονία στο όνομα της “αμοιβαιότητας” κάνει λόγο, σε άρθρο.
ΗΠΑ: Σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την Ινδία για τους δασμούς
Σημαντική πρόοδο έχουν σημειώσει οι ΗΠΑ προς την κατεύθυνση μιας διμερούς εμπορικής συμφωνίας μετά.
Γάλλος ΥΠΕΞ: Η Ευρώπη έχει διατυπώσει στις ΗΠΑ τις κόκκινες γραμμές της για την Ουκρανία
Η Ευρώπη εξέφρασε στις ΗΠΑ τις κόκκινες γραμμές της σχετικά με την Ουκρανία κατά.
Στην Ευρώπη η “σκυτάλη” της αβεβαιότητας – Πτώση στις αγορές, με το βλέμμα στα “μέτωπα” Τραμπ
Με πτωτικές διαθέσεις επιστρέφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια από τις διακοπές του Πάσχα, καθώς η.