

Η NASA φέρνει τη μυρωδιά του διαστήματος στη Γη με ένα νέο άρωμα, το Eau de Space. Το άρωμα δημιουργήθηκε από τον χημικό Στιβ Πιρς (Steve Pearce), ο οποίος έχει συνάψει συμφωνία με τη NASA από το 2008 για να αναδημιουργήσει τη μυρωδιά του διαστήματος.
Με τις γνώσεις του για τη χημεία της γεύσης και των αρωμάτων, ο Πιρς χρησιμοποίησε τις περιγραφές των αστροναυτών για τη μυρωδιά του Eau de Space ώστε να βρει συνδυασμούς που να ταιριάζουν με αυτό που περιγράφεται ως «όζον, ζεστό μέταλλο και τηγανητή μπριζόλα» αναφέρει το CNN.
«Είναι μια πικρή μυρωδιά σε συνδυασμό με οσμή καπνού και καμένου, σαν μυρωδιά από ένα πυροβόλο όπλο, αμέσως μετά τον πυροβολισμό», είπε η αστροναύτης Πέγκι Γουίτσον στο CNN. Ο product manager του Eau de Space, Ματ Ρίτσμοντ δήλωσε ότι αγωνίστηκε να περιγράψει με ακρίβεια την οσμή του αρώματος, προσθέτοντας ότι οι αστροναύτες έχουν επίσης παρομοιάσει τη μυρωδιά με ένα «μείγμα πυρίτιδας, μπριζόλας, σμέουρων και ρούμι».
Ο Πιρς δημιούργησε αρχικά το άρωμα για να βοηθήσει τους αστροναύτες που εκπαιδεύονται προτού ταξιδέψουν στο διάστημα, ελπίζοντας να εξαλείψει εκπλήξεις που μπορεί να συναντήσουν ενώ βρίσκονται σε τροχιά. Τώρα έχει θέσει στόχο το Eau de Space να εμπνεύσει το ενδιαφέρον μαθητών για προγράμματα STEM.
Σχετικά Νέα
21 Απριλίου 1967: 58 χρόνια από την «Μαύρη» ημέρα της Χούντας των συνταγματαρχών – Ο ρόλος των γυναικών
Το στρατιωτικό πραξικόπημα που επέβαλλε την επταετή χούντα των συνταγματαρχών στην Ελλάδα, εκδηλώθηκε τα.
Οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι βρήκαν χρώμα που κανείς δεν έχει ξαναδεί – Πώς μοιάζει
Μετά από μερικές εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια ζωής στη Γη, οι άνθρωποι μπορεί να νομίζουν.
Deutsche Welle: Τι μας περιμένει μετά θάνατον; – Έχουμε ψυχή;
«Τι μας περιμένει μετά θάνατον;» είναι ο τίτλος άρθρου που δημοσιεύει η γερμανική Deutsche Welle και υπογράφει.
Απειλεί τη δημοσιογραφία η Τεχνητή Νοημοσύνη;
Η Τεχνητή Νοημοσύνη δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη δημοσιογραφία. Αντικειμενική πρόβλεψη ή ευσεβής πόθος;.