

Η Ρωσία θα ανταπαντήσει στο νέο πακέτο κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο η Μόσχα θεωρεί κίνδυνο για την παγκόσμια ενεργειακή ασφάλεια, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλε προχθές, Δευτέρα, το 15ο πακέτο κυρώσεων στη Ρωσία, στο οποίο περιλαμβάνονται σκληρότερα μέτρα σε βάρος κινεζικών οντοτήτων και περισσότερων σκαφών από τον λεγόμενο σκιώδη στόλο της Μόσχας.
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ακόμα ότι η Ουκρανία έριξε κατ’ επανάληψη πυρομαχικά λευκού φωσφόρου από μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) τον Σεπτέμβριο.
Η Ζαχάροβα δήλωσε ότι οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου έχουν αποδεικτικά στοιχεία για τη χρήση τέτοιων πυρομαχικών από την Ουκρανία, αλλά δεν έδωσε σχετικές λεπτομέρειες. Δεν υπήρξε άμεσο σχόλιο από την Ουκρανία, η οποία έχει κατηγορήσει τη Ρωσία ότι χρησιμοποιεί φώσφορο.
Πηγή: ΑΠΕ
Σχετικά Νέα
Σουδάν: Τουλάχιστον 30 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από πυρά πυροβολικού στην πόλη Ελ Φάσερ
Πυρά πυροβολικού των παραστρατιωτικών εναντίον της πολιορκημένης πόλης Ελ Φάσερ στο Νταρφούρ, στο δυτικό.
Ουκρανία: Ένας νεκρός σε ρωσικό πλήγμα στο Χάρκοβο – Ζημιές σε σπίτια και υποδομές σε επιδρομή με drones στην Οδησσό
Ρωσικά στρατεύματα επιτέθηκαν χθες Δευτέρα στη βορειοανατολική περιφέρεια του Χαρκόβου, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο, ανακοίνωσαν.
ΗΠΑ: Η δημοτικότητα του Τραμπ υποχωρεί στο χαμηλότερο επίπεδο μετά την επιστροφή του στο Λευκό Οίκο
Η δημοτικότητα του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μειώθηκε οριακά, πάντως υποχώρησε στο χαμηλότερο.
ΗΠΑ: Τα μέλη της Ακαδημίας Κινηματογράφου θα υποχρεώνονται στο εξής να βλέπουν τις υποψήφιες ταινίες για να τις βραβεύουν με Όσκαρ
Η Ακαδημία Κινηματογράφου που απονέμει τα βραβεία Όσκαρ ανακοίνωσε σήμερα ότι τροποποιεί τους κανόνες.