

Δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν στο σημερινό (22/3) περιστατικό με τους πυροβολισμούς σε συναυλιακό χώρο κοντά στη Μόσχα. Όπως όλα δείχνουν, ήταν ένα έγκλημα που οι Αρχές της Ρωσίας προσπάθησαν να αποτρέψουν.
Δεν τα κατάφεραν. Το μακελειό στο συναυλιακό χώρο Crocus City Hall είναι γεγονός και οι σκληρές εικόνες από τον τόπο της τραγωδίας είναι πραγματικά σοκαριστικές. Οι τρομοκράτες δεν έδειξαν οίκτο.
Οι συλλήψεις πριν το μακελειό
Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα, ώρες πριν το μακελειό, ότι συνέλαβε επτά κατοίκους της Μόσχας, οι οποίοι φέρονται να σχεδίαζαν βίαιες επιθέσεις στη ρωσική πρωτεύουσα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS.
Σύμφωνα με την FSB, οι συλληφθέντες συνδέονται με το «Σώμα Ρώσων Εθελοντών», μια παραστρατιωτική οργάνωση η οποία έχει αναλάβει την ευθύνη για πρόσφατες εισβολές σε ρωσικές περιφέρειες που συνορεύουν με την Ουκρανία.
Η Μόσχα έχει χαρακτηρίσει τρομοκρατική οργάνωση το συγκεκριμένο Σώμα, το οποίο, σύμφωνα με την FSB, σχεδίαζε «βίαιες ενέργειες εναντίον εκπροσώπων της επιβολής του νόμου, στρατιωτικών και αλλοδαπών».
Οι ΗΠΑ είχαν προειδοποιήσει
Στις 7 Μαρτίου, η αμερικανική πρεσβεία στη Μόσχα προειδοποίησε ότι επίκειται τρομοκρατική επίθεση.
«Η Πρεσβεία παρακολουθεί αναφορές ότι εξτρεμιστές σχεδιάζουν να επιτεθούν σε μεγάλες συγκεντρώσεις στη Μόσχα, συμπεριλαμβανομένων συναυλιών, στο εγγύς μέλλον, και οι πολίτες των ΗΠΑ θα πρέπει να αποφεύγουν τις μεγάλες συγκεντρώσεις για τις επόμενες 48 ώρες», ανακοίνωσε εκείνη την ημέρα.
Όταν εκδόθηκε η προειδοποίηση, προκάλεσε ανησυχία στους Ρώσους παρατηρητές, καθώς δεν υπήρχαν δημόσιες πληροφορίες που να υποδηλώνουν ότι ήταν πιθανή μια τρομοκρατική επίθεση.
Η αμερικανική πρεσβεία δεν έχει ακόμη διευκρινίσει σε ποια πιθανή τρομοκρατική απειλή αναφερόταν και από πού πήρε τις πληροφορίες.
Σχετικά Νέα
Ντόναλντ Τραμπ: Δεν θα διεξάγεται δίκη για την υπόθεση κάθε αλλοδαπού που θα απελαύνεται
Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε χθες Δευτέρα μέσω Truth Social ότι η κυβέρνησή.
ΟΗΕ: Σε σημείο χωρίς επιστροφή η Αϊτή λόγω της βίας των συμμοριών – Έκκληση για άμεση διεθνή υποστήριξη
Tο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών συνεδρίασε για να εξετάσει την επιδεινούμενη κρίση στην.
Σουδάν: Τουλάχιστον 30 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από πυρά πυροβολικού στην πόλη Ελ Φάσερ
Πυρά πυροβολικού των παραστρατιωτικών εναντίον της πολιορκημένης πόλης Ελ Φάσερ στο Νταρφούρ, στο δυτικό.
Ουκρανία: Ένας νεκρός σε ρωσικό πλήγμα στο Χάρκοβο – Ζημιές σε σπίτια και υποδομές σε επιδρομή με drones στην Οδησσό
Ρωσικά στρατεύματα επιτέθηκαν χθες Δευτέρα στη βορειοανατολική περιφέρεια του Χαρκόβου, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο, ανακοίνωσαν.