Η Mondelez εξαγοράζει την Cilf Bar για σχεδόν 3 δισ. δολάρια

Η Mondelez International ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα αγοράσει την εταιρεία παραγωγής ενεργειακών μπαρ Clif Bar & Company για 2,9 δισεκατομμύρια δολάρια για να επεκτείνει τις παγκόσμιες δραστηριότητές της στα σνακ μπαρ.

Ο παγκόσμιος κολοσσός των τροφίμων έκανε γνωστό τη Δευτέρα ότι η Clif Bar θα συνεχίσει τη δραστηριότητά της αυτόνομα, προσθέτοντας ότι η συμφωνία αναμένεται να κλείσει το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Η εταιρεία παραγωγής σνακ, όπως και άλλες εταιρείες τροφίμων, έχει δηλώσει ότι θα συνεχιστεί η άνοδος των τιμών εν μέσω του κλιμακούμενου κόστους.

Ειδικότερα, ο διευθύνων σύμβουλος της Mondelez, Dirk Van de Put, σημείωσε νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι οι αυξήσεις των τιμών της ενέργειας δεν έχουν πλήξει τις πωλήσεις της εταιρείας, γεγονός που χαρακτήρισε έκπληξη, ωστόσο πρόσθεσε ότι τον επόμενο χρόνο θα υπάρξουν περισσότερες αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για τη δεύτερη σημαντική εξαγορά της Mondelez μέσα σε λίγους μήνες, αφού μόλις τον Απρίλιο ο κολοσσός των τροφίμων ανακοίνωσε ότι θα καταβάλει 1,3 δισ. δολάρια για την εξαγορά της εταιρείας ζαχαροπλαστικής Ricolino από την Grupo Bimbo.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα