

Η ρωσική Gazprom μείωσε τις προμήθειες φυσικού αερίου στη Μολδαβία το Σάββατο κατά περίπου 30%, δήλωσε ο διευθυντής της εταιρείας φυσικού αερίου Moldovagaz, Vadim Ceban, σύμφωνα με το Reuters.
Την Παρασκευή, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Andrei Spinu δήλωσε ότι η Gazprom είχε προειδοποιήσει τη Μολδαβία για τη μείωση των προμηθειών.
Ο Ceban δήλωσε νωρίτερα, σύμφωνα με το capital.gr ότι η Moldovagaz κατέβαλε την Παρασκευή 23,9 εκατ. δολάρια στην Gazprom για να καλύψει το υπόλοιπο της καθυστερημένης προκαταβολής για τις προμήθειες φυσικού αερίου του Σεπτεμβρίου και να κλείσει το χρέος των 35,9 εκατομμυρίων δολαρίων.
Υπήρχαν φόβοι στη Μολδαβία ότι η Gazprom θα μπορούσε να διακόψει την προμήθεια φυσικού αερίου σε μια από τις φτωχότερες χώρες της Ευρώπης από την 1η Οκτωβρίου.
Σχετικά Νέα
ΗΠΑ: Ανησυχίες βουλευτών για πιθανή μεταφορά S-400 από την Τουρκία στη Συρία
Την ανησυχία τους για την ενδεχόμενη αποστολή του ρωσικού συστήματος S-400 που κατέχει η.
Πούτιν: Οι μάχες στην Ουκρανία ξαναρχίζουν – “Θετική” η Ρωσία σε ειρηνευτικές προτάσεις
Οι μάχες στην Ουκρανία αρχίζουν ξανά, μετά την εκεχειρία του Πάσχα, τόνισε ο πρόεδρος.
Νέα επίθεση Τραμπ στον επικεφαλής της FED – Τον χαρακτήρισε «τεράστιο loser»
Κατά του επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, της Fed, επιτέθηκε και πάλι ο.
Στις 23 Απριλίου πρόκειται να τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Πάπα Φραγκίσκου
Η σορός του Πάπα Φραγκίσκου πρόκειται να τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα μεθαύριο, 23 Απριλίου..