Η Μαργκρέτε Βεστάγκερ ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της για την προεδρία της Κομισιόν

Η Ευρωπαία Επίτροπος Ανταγωνισμού, η Δανή Μαργκρέτε Βεστάγκερ, ανακοίνωσε σήμερα, στην εφημερίδα Politiken, ότι θα είναι υποψήφια για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

“Θα είμαι”, είπε σε συνέντευξή της σε αυτή την εφημερίδα αναφοράς της Δανίας.

Οι Ευρωπαίοι Φιλελεύθεροι (ALDE) πρέπει να παρουσιάσουν μέσα στην ημέρα την ομάδα που θα διεξαγάγει την εκστρατεία τους για τις ευρωεκλογές με την ανεπίσημη υποψηφιότητα –καθώς αυτή η πολιτική ομάδα δεν έχει παρουσιάσει ακόμη επίσημα υποψήφιο για συγκεκριμένα πόστα– της Δανής Επιτρόπου, στην κούρσα για τη διαδοχή του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

“Μέχρι τις εκλογές θέλω να συμμετάσχω (στη δημόσια συζήτηση) υπενθυμίζοντας αυτά που έχουμε επιτύχει τα τελευταία πέντε χρόνια”, πρόσθεσε η Βεστάγκερ.

Οι ευρωεκλογές θα διεξαχθούν από τις 23 έως τις 26 Μαΐου.

Η “κυρία των φόρων”, όπως την αποκαλεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, η Επίτροπος Ανταγωνισμού, που κατέχει τη θέση αυτή από το 2014, έχει γίνει μία από τις πιο εξέχουσες προσωπικότητες των ευρωπαϊκών θεσμών.

Η Δανία, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ,  δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμα, ωστόσο, ότι θα είναι η υποψήφια της χώρας για την Επιτροπή.

“Όσο κάποιος δεν παίρνει ένα γρήγορο ΄όχι’, μπορεί να ελπίζει σε ένα αργό ‘ναι'”, δήλωσε η ενδιαφερόμενη στην Politiken.

Σχετικά Νέα