

Η κυβέρνηση της ΛΔ Κονγκό ζήτησε από αυτήν του Τσαντ στρατιωτική βοήθεια για να αντιμετωπιστεί το ένοπλο αντικυβερνητικό κίνημα M23, που υποστηρίζεται από τη Ρουάντα, καθώς οι αντάρτες συνεχίζουν την αστραπιαία προέλασή τους σε ανατολικές επαρχίες της, δήλωσαν πηγή στην προεδρία στην Κινσάσα και αξιωματούχος στην Ντζαμενά.
Υπουργός της ΛΔ Κονγκό συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Τσαντ, τον Μααμάτ Ιντρίς Ντεμπί Ιτνό, προχθές Τρίτη εξ ονόματος του προέδρου Φέλιξ Τσισεκέντι, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες του δεύτερου μέσω Facebook.
Δεν δημοσιοποιήθηκαν λεπτομέρειες για όσα συζητήθηκαν. Ωστόσο αξιωματούχος της κυβέρνησης του Τσαντ ενήμερος για όσα διαμείφθηκαν εξήγησε πως η Ντζαμενά εξετάζει αίτημα που της υπέβαλε η Κινσάσα να της προσφέρει στρατιωτική υποστήριξη. Δεν έχει ληφθεί απόφαση ακόμη, πρόσθεσε.
Πηγή στην προεδρία της ΛΔ Κονγκό επιβεβαίωσε ότι ζητήθηκε στρατιωτική και διπλωματική υποστήριξη από το Τσαντ.
Ούτε η μια, ούτε η άλλη πλευρά έδωσαν περισσότερες λεπτομέρειες. Εκπρόσωποι των κυβερνήσεων των δύο χωρών απέφυγαν να σχολιάσουν.
Σχετικά Νέα
Μπέρμποκ: «Ο Πάπας Φραγκίσκος αγωνίστηκε για τα κοινωνικά και ανθρώπινα δικαιώματα
Ο Πάπας Φραγκίσκος απεβίωσε σήμερα Δευτέρα του Πάσχα (21.04.2025) σε ηλικία 88 ετών και.
Πάπας Φραγκίσκος: Τι προβλέπει το πρωτόκολλο μετά τον θάνατό του – Οι οκτώ επικρατέστεροι υποψήφιοι
Ραγδαίες εξελίξεις στο σύνολο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας έχει δρομολογήσει ο θάνατος του Πάπα Φραγκίσκου,.
Πάπας Φραγκίσκος: Ο Πύργος του Άιφελ θα παραμείνει απόψε σκοτεινός
Σκοτεινός θα παραμείνει το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα (21.04.25) ο Πύργος του Άιφελ.
Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: Παραιτήθηκε ο ιδρυτής και πρόεδρος Κλάους Σβαμπ
Ο ιδρυτής του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ Κλάους Σβαμπ παραιτήθηκε από την θέση του προέδρου.