Η κυβέρνηση πήρε ψήφο εμπιστοσύνης με 153 «ναι»

Με ονομαστική ψηφοφορία που ακολούθησε την τριήμερη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις δέκα το βράδυ της Παρασκευής στην Ολομέλεια της Βουλής η σχετική διαδικασία. «Ναι» από 153 βουλευτές περιλαμβανόμενου του βουλευτή Σαρίδη της Ένωσης Κεντρώων.

Προηγήθηκαν οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων με τον Αλέξη Τσίπρα να ρίχνει την αυλαία.

Η κυβέρνηση βγαίνει ενισχυμένη από την τριήμερη διαδικασία αφού την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση παρείχε και ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Ιωάννης Σαρίδης.

Την κυβέρνηση υπερψήφισαν επίσης ο Τέρενς Κουίκ, η Έλενα Κουντουρά, η Κατερίνα Παπακώστα, ο Βασίλειος Κόκκαλης, ο Σπύρος Δανέλλης, ο Κώστας Ζουράρις και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, οι οποίοι δεν ανήκουν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση καταψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ, της ΔΗΣΥ, του ΚΚΕ, της ΧΑ και του Ποταμιού.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, και οι βουλευτές του κόμματος, Δ. Καβαδέλλας, Αν. Μεγαλομύστακας και Μάριος Γεωργιάδης απουσίαζαν από την ψηφοφορία.

Το απόγευμα της Τετάρτης 8/5 άρχισε η συζήτηση επί της προτάσεως του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Η συζήτηση, που αποτελεί την τελευταία πιθανότατα μάχη των αρχηγών στη Βουλή πριν από τις ευρωεκλογές, θα ολοκληρωθεί απόψε το βράδυ και θα ακολουθήσει ονομαστική ψηφοφορία. Η συζήτηση έγινε σύμφωνα με τα άρθρα 84 του Συντάγματος και 141 του Κανονισμού της Βουλής.

 

Σχετικά Νέα