

Η κρίση στην Ανατολική Μεσόγειο και η συνεχιζόμενη προκλητική στάση της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα, την Κύπρο και τη Γαλλία είναι τα δύο θέματα που θα κυριαρχήσουν στην επικείμενη συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της γαλλικής Δημοκρατίας κο Εμμανουέλ Μακρόν , στις 10 Σεπτεμβρίου στην Κορσική.
Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες στη συνάντηση των δύο ανδρών πρόκειται να συζητηθεί επίσης και Σύμφωνα η αγορά οπλικών συστημάτων και συγκεκριμένα μαχητικών αεροσκαφών Rafale και πυραύλων από την Ελλάδα, στο πλαίσιο της ενίσχυσης των Ένοπλων Δυνάμεων της χώρας.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της γαλλικής Προεδρίας οι δύο ηγέτες θα συμμετάσχουν στη σύνοδο κορυφής των χωρών του ευρωπαϊκού νότου (MED7). Παρόντες θα είναι επίσης οι ηγέτες της Πορτογαλίας, της Ισπανίας, της Ιταλίας, της Κύπρου και της Μάλτας.
πηγή ΑΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Κωνσταντοπούλου: Σαν σήμερα πριν από 58 χρόνια κάποιοι θέλησαν να βάλουν την Ελλάδα στον γύψο προφασιζόμενοι ότι “σώζουν τη χώρα”
“Σαν σήμερα πριν από 58 χρόνια κάποιοι θέλησαν να βάλουν την Ελλάδα στον γύψο..
Ζαχαράκη: Ο Πάπας αφιέρωσε τη ζωή του στην υπηρεσία του πλησίον ακολουθώντας την ευαγγελική διδαχή «αγαπάτε αλλήλους»
Ανάρτηση για την απώλεια του Πάπα Φραγκίσκου έκανε η Σοφία Ζαχαράκη, στον προσωπικό λογαριασμό.
Ανδρουλάκης: Να επεκταθεί στους μάχιμους πυροσβέστες το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας
Το πυροσβεστικό κλιμάκιο στον Σταυρό του νομού Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής,.
Τσίπρας για Πάπα Φραγκίσκο: Πνευματικός ηγέτης που επέλεξε να γίνει η φωνή των φτωχών και των κατατρεγμένων
Τη θλίψη του για τον θάνατο του Πάπα Φραγκίσκου εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας, μέσω.