Η Κολομβία ξεκίνησε την εκστρατεία εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού

Η Κολομβία ξεκίνησε σήμερα την εκστρατεία μαζικών εμβολιασμών κατά της νόσου Covid-19, με τον εμβολιασμό μιας νοσηλεύτριας σε νοσοκομείο της πόλης Σινσελέγο, στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Η Βερόνικα Ματσάδο, ηλικίας 46 ετών, έκανε την πρώτη δόση του γερμανο-αμερικανικού εμβολίου των Pfizer-BioNTech, παρουσία του προέδρου της Κολομβίας Ιβάν Ντούκε.

“Σήμερα, ξεκινάμε ένα νέο κεφάλαιο (…), να νικήσουμε αυτήν την πανδημία”, δήλωσε ο επικεφαλής του κολομβιανού κράτους σε δημοσιογράφους, από την πόλη αυτή των σχεδόν 300.000 κατοίκων, που βρίσκεται σε απόσταση 900 χιλιομέτρων από την Μπογοτά.

Η πρώτη φάση της εκστρατείας προβλέπει τον εμβολιασμό του προσωπικού υγείας και των Κολομβιανών ηλικίας άνω των 80 ετών. Από αύριο, θα ξεκινήσει στην πρωτεύουσα Μπογοτά και σε άλλες μεγάλες πόλεις όπως το Μεντεγίν (βορειοανατολικά) και το Κάλι (νοτιοδυτικά).

Η κυβέρνηση ελπίζει να εμβολιάσει, εντέλει, 36 εκατομμύρια από τα 50 εκατομμύρια των κατοίκων της χώρας, Περισσότερα από 2,2 εκατομμύρια κρούσματα της Covid-19, εκ των οποίων 58.000 θανατηφόρα, έχουν καταγραφεί από την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος τον Μάρτιο του 2020.

Η Κολομβία έχει συνάψει συμφωνίες για την αγορά εμβολίων με τα εργαστήρια SinoVac (κινεζικό), AstraZeneca (αγγλο-σουηδικό) και την αμερικανική Johnson & Johnson, ενώ αναμένεται να επωφεληθεί, επίσης, από το πρόγραμμα Covax, που εκπονείται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα