

Η Κίνα θα προσφέρει έκτακτη ανθρωπιστική βοήθεια ύψους 30 εκατ. γιουάν (4.4 εκατ. δολαρίων) στη σεισμόπληκτη Συρία, δήλωσε σήμερα σε τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Μάο Νινγκ.
Ο αριθμός των νεκρών από τον καταστροφικό σεισμό στην Τουρκία και τη Συρία ξεπέρασε τους 8.700.
Η Μάο δήλωσε ότι 2 εκατ. δολάρια από την έκτακτη βοήθεια θα χρησιμοποιηθούν για ρευστότητα και τις απαραίτητες προμήθειες, προσθέτοντας ότι η Κίνα θα επιταχύνει τα υφιστάμενα προγράμματα επισιτιστικής βοήθειας.
Η Κίνα έχει ήδη δεσμευθεί να αποστείλει μια πρώτη δόση 40 εκατ. γιουάν έκτακτης βοήθειας προς την Τουρκία.
Η ομάδα διάσωσης για σεισμούς που έστειλε η Κίνα έφθασε στο αεροδρόμιο στα Άδανα της Τουρκίας νωρίς σήμερα, όπως μετέδωσε το κρατικό δίκτυο CCTV.
Η ομάδα με 82 μέλη μετέφερε 20 τόνους ιατρικών και άλλων απαραίτητων προμηθειών καθώς και εξοπλισμού, όπως επίσης και τέσσερις σκύλους-διασώστες, πρόσθεσε το CCTV.
Η ομάδα θα συνεργαστεί με τις τοπικές αρχές, την κινεζική πρεσβεία στην Τουρκία, τα Ηνωμένα Έθνη και άλλες υπηρεσίες για επιχειρήσεις όπως διασώσεις και παροχής ιατρικής βοήθειας, ανέφερε το δίκτυο.
Επιπλέον, ομάδες εθελοντών διασωστών, με τουλάχιστον 52 άτομα, από τις επαρχίες όπως η Γκουνγκντόνγκ, Τζιανγκσού, Τζιανγκσί και Τζετζιάνγκ, οδεύουν προς τις πληγείσες περιοχές της Τουρκίας, σύμφωνα με το CCTV.
Σχετικά Νέα
Ιταλία: Το πολυτελές γιοτ Bayesian που βυθίστηκε στη Σικελία ανετράπη από ακραίους ανέμους
Το πολυτελές σούπερ γιοτ μήκους 56 μέτρων, το οποίο το περασμένο καλοκαίρι βυθίστηκε στα.
Ζαχάροβα: Η θέση της Ρωσίας για την ειρήνη στην Ουκρανία αντικατοπτρίζει την κατάσταση στα μέτωπα
“Η θέση της Ρωσίας σχετικά με μια πιθανή ειρηνευτική συμφωνία με την Ουκρανία έχει.
Αλβανία: Στα Τίρανα η έκτη Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας (EPC) στις 16 Μαΐου
Η Αλβανία θα φιλοξενήσει την έκτη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας (EPC), την.
Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο κατακεραύνωσε τον Τραμπ: «Δεν μπορείς να αφήσεις τον νταή να νικήσει, τελεία και παύλα»
Ένας από τους πιο αυστηρούς επικριτές του Αμερικανού Προέδρου είναι ο πολυβραβευμένος ηθοποιός, Ρόμπερτ Ντε.