Η Κίνα και η Σαουδική Αραβία εξασφαλίζουν χρηματοδότηση 13 δισ. δολαρίων στο Πακιστάν

Η Κίνα και η Σαουδική Αραβία διαβεβαίωσαν για χρηματοδότηση ύψους 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Πακιστάν, καθώς το ταμειακά ταλαιπωρημένο έθνος παλεύει με τις συνέπειες των καταστροφικών πλημμυρών, ανέφερε η εφημερίδα Dawn.

Μετά την πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού της χώρας Σεμπάζ Σαρίφ στο Πεκίνο, η Κίνα συμφώνησε να ανανεώσει κρατικά δάνεια ύψους 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων προς το κράτος της Νότιας Ασίας, να αναχρηματοδοτήσει άλλα 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε δανεισμό εμπορικών τραπεζών και να αυξήσει τη διευκόλυνση ανταλλαγής νομισμάτων κατά 1,45 δισεκατομμύρια δολάρια, ανέφερε η εφημερίδα επικαλούμενη τον υπουργό Οικονομικών του Πακιστάν Ισάκ Νταρ.

Η χώρα συγκαταλέγεται μεταξύ πολλών αναδυόμενων και συνοριακών χωρών που αγωνίζονται να εξυπηρετήσουν το βαρύ χρέος τους, καθώς το νόμισμά τους αποδυναμώνεται έναντι του δολαρίου ΗΠΑ και το κόστος δανεισμού αυξάνεται. Η δυσχερής θέση της έχει επιδεινωθεί από τις πλημμύρες που επιδεινώθηκαν από την κλιματική αλλαγή και οδήγησαν την Moody’s Investors Service να υποβαθμίσει ακόμη περισσότερο τη χώρα αυτή.

Η Σαουδική Αραβία έχει επίσης “δώσει θετική απάντηση” στο αίτημα του Πακιστάν για πρόσθετη χρηματοδότηση ύψους 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων και διπλασιασμό της αναβαλλόμενης πετρελαϊκής διευκόλυνσης σε 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια, δήλωσε ο Νταρ στους δημοσιογράφους, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα