Η κακοκαιρία «παρέλυσε» την Αττική – Σε ποιους δρόμους υπάρχουν προβλήματα

Προβλήματα στους δρόμους της Αττικής προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση που σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης.

Σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη οδό Πειραιώς προχώρησε η Aστυνομία. Ειδικότερα, έχει διακοπεί η κυκλοφορία και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας από το ύψος της Πέτρου Ράλλη έως το ύψος της οδού Χαμοστέρνας.

Κλειστή ήταν για λίγη ώρα και η λεωφόρος Αθηνών στο ρεύμα προς Κόρινθο, στο ύψος της οδού Κυπρίων Αγωνιστών, που βρίσκεται στην περιοχή του Χαϊδαρίου. Πρόκειται για το σημείο λίγο πριν το ύψος του Δαφνίου.

Η κακοκαιρία «παρέλυσε» την Αττική – Σε ποιους δρόμους υπάρχουν προβλήματα-1

Επιπλέον, λόγω συσσώρευσης υδάτων υπάρχει δυσχέρια στην κυκλοφορία των οχημάτων στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών Λαμίας, στο ύψος της Ιεράς Οδούς, στο ρεύμα προς Λαμία.

Τέλος, μετ’ εμποδίων διεξάγεται η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου, από το Δαφνί έως τον Σκαραμαγκά και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία σήμερα

Για πέμπτη ημέρα, η «ψυχρή λίμνη» θα συνεχίσει να επηρεάζει μεγάλο μέρος της χώρας μας, προκαλώντας βροχές, καταιγίδες και άστατα καιρικά φαινόμενα.

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, κύρια χαρακτηριστικά του καιρού κατά τη διάρκεια της Πέμπτης (25/08) θα είναι:

  • Βροχές και καταιγίδες τόσο σε ηπειρωτικά όσο και σε νησιωτικά τμήματα του Ιονίου και του Αιγαίου.
  • Τα φαινόμενα κατά τόπους σε τμήματα της Αν. Στερεάς και της Πελοποννήσου θα είναι έντονα και είναι πιθανό να σημειωθούν σημαντικά ύψη βροχής και πιθανώς πλημμυρικά επεισόδια.
  • Οι καταιγίδες τοπικά σε τμήματα της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας είναι πιθανό να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις μικρού μεγέθους.

Ο παρακάτω χάρτης δείχνει τον αθροιστικό υετό που αναμένεται κατά την διάρκεια της Πέμπτης και συνοψίζει τις κυριότερες περιοχές υψηλού κινδύνου.

Η κακοκαιρία «παρέλυσε» την Αττική – Σε ποιους δρόμους υπάρχουν προβλήματα-2

Το αναμενόμενο επεισόδιο βροχόπτωσης είναι Κατηγορίας 3, σύμφωνα με τον Δείκτη Επικινδυνότητας Επεισοδίου Βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index – RPI) που έχει αναπτυχθεί και εφαρμόζεται επιχειρησιακά στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα