Η Κ. Παπανάτσιου για την επίθεση σε ελεγκτές του ΑΑΔΕ στο Ρέθυμνο

«Οι εκπεφρασμένες, δια στόματος πρωθυπουργού, απόψεις περί “κατάργησης των ελέγχων του ΣΔΟΕ” και η ήδη νομοθετημένη απ’ την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, υποβάθμιση των μηχανισμών ελέγχου, οδηγούν σε ευθεία αμφισβήτηση του κρατικού μηχανισμού φορολογικής και οικονομικής συμμόρφωσης», τονίζει μεταξύ άλλων η βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη δήλωση της βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας, Κατ. Παπανάτσιου, για την επίθεση στους ελεγκτές της ΑΑΔΕ, στο Ρέθυμνο επισημαίνεται:

Η πρόσφατη επίθεση εις βάρος δύο ελεγκτών της ΑΑΔΕ, που στο πλαίσιο άσκησης των καθηκόντων τους, βρέθηκαν εκτεθειμένοι σε μια άκρως απειλητική για τη σωματική τους ακεραιότητα κατάσταση, αναδεικνύει δύο βασικά ζητήματα: την αποτελεσματικότητα των ελεγκτικών μηχανισμών στον εντοπισμό και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, του λαθρεμπορίου και την πάταξη εν γένει της οικονομικής παραβατικότητας.

Το γεγονός ότι οι εκπεφρασμένες, δια στόματος πρωθυπουργού, απόψεις περί «κατάργησης των ελέγχων του ΣΔΟΕ» και η ήδη νομοθετημένη απ’ την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, υποβάθμιση των μηχανισμών ελέγχου, οδηγούν σε ευθεία αμφισβήτηση του κρατικού μηχανισμού φορολογικής και οικονομικής συμμόρφωσης.
Επί διακυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α, με το άρθρο 66 του ν. 4557/2018, νομοθετήσαμε την προστασία των ελεγκτών της ΑΑΔΕ και του ΥΠΟΙΚ, από επιθέσεις, ορίζοντας ως ιδιαιτέρως επιβαρυντική περίσταση για τον κατηγορούμενο, την σωματική βλάβη σε όλες τις μορφές, την απειλή και την εξύβριση, που στρέφεται κατά των εν λόγω υπαλλήλων, κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του ΥΠΟΙΚ και της ΑΑΔΕ, οι άνθρωποι που τους στελεχώνουν, έχουν παράξει σημαντικά αποτελέσματα στην πάταξη της οικονομικής παραβατικότητας, του λαθρεμπορίου, των οικονομικών εγκλημάτων. Ζητήματα εξαιρετικής σημασίας και ταυτόχρονα καθοριστικοί παράγοντες για την επίτευξη ενός δικαιότερου φορολογικού πλαισίου.

Πέρα όμως και πάνω από αυτό, είναι ευθύνη όλων μας η εξασφάλιση ενός περιβάλλοντος ασφάλειας στους εργαζόμενους και η προστασία τους από οτιδήποτε απειλεί την ζωή και την υγεία τους.

Οι εργαζόμενοι και το ασφαλές εργασιακό περιβάλλον, απ όλες τις πλευρές, ήταν και είναι ο βασικός πρωταγωνιστής της πολιτικής μας.


Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα