Η Ισπανία στέλνει ακόμα δύο συστήματα HAWK στην Ουκρανία

Δύο αντιαεροπορικά συστήματα HAWK θα στείλει επιπλέον η Ισπανία στην Ουκρανία, μετά την παράδοση τεσσάρων συστημάτων την προηγούμενη εβδομάδα, προκειμένου να ενισχύσει τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, να τις βοηθήσει να αποκρούσουν τις ρωσικές επιθέσεις και να προστατεύσουν τις υποδομές της χώρας.

«Μπορώ να σας πω ότι θα σταλούν ακόμη δύο (αντιαεροπορικά συστήματα HAWK). Ανταποκρινόμαστε σε ένα πολύ συγκεκριμένο αίτημα από το ΝΑΤΟ και την Ουκρανία», δήλωσε η υπουργός Άμυνας της Ισπανίας Μαργαρίτα Ρόμπλες σε δημοσιογράφους.

Εκτός από τα δύο αμερικανικής κατασκευής αντιαεροπορικά συστήματα HAWK, η Ισπανία θα παραδώσει στην Ουκρανία έξι αυτοκινούμενα πυροβόλα.

Τον προηγούμενο μήνα, η κυβέρνηση της Ουκρανίας απηύθυνε έκκληση στα μέλη του ΝΑΤΟ για περαιτέρω ενίσχυση ώστε να αντιμετωπίσει τις επιθέσεις της Ρωσίας με πυραύλους και drones, από τις οποίες σκοτώθηκαν άμαχοι και καταστράφηκαν ζωτικής σημασίας υποδομές, όπως σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής και εγκαταστάσεις του δικτύου ύδρευσης.

Οι επιθέσεις αυτές θεωρήθηκαν αντίποινα της Μόσχας για την έκρηξη σε γέφυρα της Κριμαίας, την οποία ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν χαρακτήρισε «τρομοκρατική επίθεση».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα