Η Ινδονησία περιορίζει την αύξηση του κατώτατου μισθού στο 10% για το 2023

Η Ινδονησία ανακοίνωσε αύξηση του κατώτατου μισθού για το 2023, η οποία ήταν μικρότερη από αυτή που είχαν ζητήσει τα εργατικά συνδικάτα, με κίνδυνο να υπάρξουν διαμαρτυρίες από τους εργαζόμενους, αναφέρει το Bloomberg.

Οι κατώτατοι μισθοί σε ολόκληρη την Ινδονησία θα αυξηθούν κατά 10% το πολύ το επόμενο έτος, ανακοίνωσε το Υπουργείο Εργασίας, καθώς καθόρισε μια νέα φόρμουλα για τον υπολογισμό της αύξησης. Οι επαρχίες θα έχουν προθεσμία έως τις 28 Νοεμβρίου και οι πόλεις έως τις 7 Δεκεμβρίου για να αποφασίσουν τα επίπεδα των κατώτατων μισθών που θα τεθούν σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου.

“Με την προσαρμογή του τύπου του κατώτατου μισθού του 2023, ελπίζω ότι η αγοραστική δύναμη και η κατανάλωση των ανθρώπων θα διατηρηθούν και μπορούν να αυξήσουν την οικονομική ανάπτυξη και τελικά θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας”, δήλωσε η υπουργός Ida Fauziyah σε ενημέρωση του Σαββάτου.

Η αύξηση υπολείπεται της απαίτησης των εργατικών συνδικάτων για αύξηση του κατώτατου μισθού έως και 25%. Τα συνδικάτα είχαν παροτρύνει την κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει έναν προηγούμενο κανόνα που θα άνοιγε το δρόμο για αύξηση τουλάχιστον 13%, ενώ είχαν επίσης κάνει λόγο για άλμα 25% επικαλούμενα διψήφιο πληθωρισμό τροφίμων, καυσίμων και κατοικιών.

Οι τιμές καταναλωτή στην Ινδονησία κυμαίνονται κάτω από το 6%, που θεωρείται σχετικά χαμηλό στην Ασία, όπου οι γείτονες Σιγκαπούρη και Φιλιππίνες παλεύουν με αύξηση τιμών άνω του 7,5%.

Η Συνομοσπονδία Συνδικάτων της Ινδονησίας είχε απειλήσει με πορεία διαμαρτυρίας πέντε εκατομμυρίων εργαζομένων εάν δεν ικανοποιούνταν το αίτημά της.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα