

Ένα πολεμικό πλοίο του ινδικού Πολεμικού Ναυτικού εστάλη προς ένα υπό πειρατεία πλοίο με σημαία Λιβερίας στην Αραβική Θάλασσα και αεροσκάφη παρακολουθούν στενά την κατάσταση, ανακοίνωσε την Παρασκευή το ινδικό ναυτικό.
Τουλάχιστον 15 Ινδοί, μέλη του πληρώματος επέβαιναν στο MV Lila Norfolk, το οποίο κατελήφθη κοντά στις ακτές της Σομαλίας και το ναυτικό έλαβε πληροφορίες σχετικά το βράδυ της Πέμπτης, ανέφερε νωρίτερα το ινδικό πρακτορείο ειδήσεων ANI, στο οποίο το Reuters έχει μειοψηφικό μερίδιο, επικαλούμενο στρατιωτικούς αξιωματούχους.
Το πλοίο έστειλε μήνυμα στην πύλη Maritime Trade Operations του Ηνωμένου Βασιλείου λέγοντας ότι πέντε έως έξι άγνωστοι ένοπλοι επιβιβάστηκαν το βράδυ της 4ης Ιανουαρίου, ανέφερε η ανακοίνωση του ινδικού ναυτικού.
Ένα ινδικό πολεμικό πλοίο, το INS Chennai, εκτράπηκε και αναπτύχθηκε για να βοηθήσει το σκάφος, ανέφερε η δήλωση, προσθέτοντας ότι ένα αεροσκάφος του πολεμικού ναυτικού πέταξε πάνω από το κουρσευμένο πλοίο την Παρασκευή και είχε έρθει σε επαφή μαζί του.
Το ινδικό ναυτικό αύξησε την επιτήρησή του στην Αραβική Θάλασσα μετά από μια πρόσφατη έκρηξη επιθέσεων στην περιοχή.
Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, το ναυτικό είπε ότι είχε ερευνήσει μεγάλο αριθμό αλιευτικών σκαφών στη Βόρεια και Κεντρική Αραβική Θάλασσα.
Σχετικά Νέα
Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός του Περού
Ο Περουβιανός πρωθυπουργός Γουστάβο Αδριανσέν παραιτήθηκε χθες Τρίτη, παραμονή της διεξαγωγής ψηφοφορίας στο κοινοβούλιο.
Μερτς: Μεταρρυθμίζουμε τη χώρα μας, η Γερμανία επέστρεψε
Μεταρρυθμίζουμε τη χώρα μας, τόνισε ο καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς και εξέφρασε την πεποίθηση ότι.
Ο Μακρόν καταδίκασε τις δράσεις της κυβέρνησης Νετανιάχου στη Λωρίδα της Γάζας
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης, καταδίκασε με τον.
Νιγηρία: Νεκροί τέσσερις στρατιώτες από επίθεση τζιχαντιστών
Τουλάχιστον τέσσερις στρατιώτες σκοτώθηκαν χθες Τρίτη κατά τη διάρκεια επίθεσης τζιχαντιστών εναντίον στρατιωτικής βάσης.