Η Ινδία παραμένει η ταχύτερα αναπτυσσόμενη μεγάλη οικονομία στον κόσμο

Η οικονομική ανάπτυξη της Ινδίας επιβραδύνθηκε σε 6,7% το β’ τρίμηνο του 2024, λόγω της μείωσης των κρατικών δαπανών κατά τη διάρκεια των εθνικών εκλογών, αλλά παρέμεινε η ταχύτερα αναπτυσσόμενη μεγάλη οικονομία στον κόσμο.

Η άνοδος του ΑΕΠ της Ινδίας ήταν χαμηλότερη από τις προβλέψεις των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters και οι οποίοι εκτιμούσαν ότι το ΑΕΠ της Ινδίας θα αυξηθεί κατά 6,9% το β’ τρίμηνο. Επίσης ήταν χαμηλότερη από την ανάπτυξη κατά 7,8% του α’ τριμήνου.

Ωστόσο, ήταν υψηλότερη από την ανάπτυξη της οικονομίας στην Κίνα που περιορίστηκε στο 4,7% το β’ τρίμηνο και η επιβράδυνση της Ινδίας αναμένεται να είναι προσωρινή καθώς οι οικονομολόγοι εκτιμούν ότι η χαλάρωση του πληθωρισμού και η ανάκαμψη των κρατικών δαπανών θα ενισχύσουν την ανάπτυξη τους επόμενους μήνες.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα