Η ΙΚΕΑ ξεκινά την ενοικίαση επίπλων

Αντεπίθεση στις αντίπαλες εταιρείες, όπως είναι η Amazon και η Alibaba, ετοιμάζει η σουηδική Ikea αναδιαμορφώνοντας την ψηφιακή της πλατφόρμα. Με μία νέα εφαρμογή για το κινητό ο μεγαλύτερος έμπορος επίπλων λιανικής στον κόσμο θα προσφέρει προσωποποιημένες προτάσεις στους ενδιαφερομένους και θα διευκολύνει τις αγορές τους οπτικοποιώντας τα έπιπλα στον χώρο.

Η στροφή προς τις πωλήσεις μέσω Διαδικτύου οφείλεται στο γεγονός ότι οι πελάτες δεν είναι πλέον τόσο πρόθυμοι να επισκέπτονται τα απομακρυσμένα καταστήματα της Ιkea, που λόγω κόστους βρίσκονται συνήθως στα περίχωρα των πόλεων, να αγοράζουν τα έπιπλα αποσυναρμολογημένα και να τα μεταφέρουν οι ίδιοι σπίτι τους. Εξ ου και υπάρχει «λιγότερη δουλειά απ’ ό,τι συνήθως σε σχέση με αυτά που έχουμε δει στο παρελθόν», όπως δήλωσε στο CNBC η Μπάρμπαρα Μάρτιν Κόπολα, επικεφαλής ψηφιακών τεχνολογιών της Ikea.

Στο πλαίσιο αυτό, ένα από τα σημαντικότερα προγράμματα που σχεδιάζονται για το 2019 είναι η δοκιμή της νέας εφαρμογής για ηλεκτρονικές συσκευές. Μέσω αυτής ο ενδιαφερόμενος πελάτης θα μπορεί να οπτικοποιήσει το έπιπλο εντός του χώρου που θέλει να διαμορφώσει. Χρήσιμο χαρακτηριστικό της εφαρμογής θα είναι επίσης οι προσωποποιημένες προτάσεις και συμβουλές που θα συστήνει στους αγοραστές. Εκτός αυτού η σουηδική εταιρεία επενδύει γενικά στην προσωποποίηση των υπηρεσιών της, ώστε να συλλέγει το ιστορικό αναζήτησης των χρηστών και να στέλνει αντίστοιχες προτάσεις.

Ενοικίαση επίπλων

Μία ακόμη πρωτοβουλία της Ikea αποτελεί το πρόγραμμα ενοικίασης επίπλων. Στοχεύοντας στη διαχρονικότητα, και αποφεύγοντας την επιβάρυνση του περιβάλλοντος, η εταιρεία προσφέρει σε ορισμένα καταστήματα της Ελβετίας –σε δοκιμαστικό επίπεδο ακόμη– την εν λόγω υπηρεσία. Οι πελάτες θα μπορούν επίσης να επιδιορθώσουν τα φθαρμένα έπιπλα και να πουλήσουν τα επιπλέον κομμάτια. Η Ikea πραγματοποιεί παράλληλα το πρόγραμμα «Δεύτερη Ζωή», που επιτρέπει την επαναπώληση των χρησιμοποιημένων επίπλων σε μαγαζί της εταιρείας, υπό την προϋπόθεση ότι έχει γίνει συγκεκριμένη προσφορά μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας.

Πηγή: Καθημερινή

Σχετικά Νέα