Η Γερμανία αρχίζει ξανά τις παραδόσεις όπλων στη Σαουδική Αραβία – Έναρξη με πυραύλους Iris-T

Η Γερμανία ενέκρινε την παράδοση 150 πυραύλων αέρος-αέρος IRIS-T στη Σαουδική Αραβία, δήλωσε κυβερνητικός εκπρόσωπος την Τετάρτη, επαναλαμβάνοντας τις εξαγωγές όπλων στο βασίλειο που απαγορεύτηκαν μετά τη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι. το 2018.

Η συμφωνία εγκρίθηκε από το ομοσπονδιακό συμβούλιο ασφαλείας της Γερμανίας τον Δεκέμβριο, δήλωσε στο Reuters πηγή ασφαλείας που γνωρίζει το θέμα, επαναλαμβάνοντας δημοσίευμα του ειδησεογραφικού περιοδικού Spiegel.

Οι πύραυλοι IRIS-T, που παράγονται από τη γερμανική εταιρεία όπλων Diehl, εκτοξεύονται από τα αεροσκάφη Eurofighter της Σαουδικής Αραβίας.

Η νέα παρτίδα που δεν έχει ακόμη παραδοθεί έχει σκοπό να αναπληρώσει τα αποθέματα της Σαουδικής Αραβίας που είχαν εξαντληθεί τα τελευταία χρόνια, είπε η πηγή, προσθέτοντας ότι οι πύραυλοι είχαν χρησιμοποιηθεί επίσης πρόσφατα για την κατάρριψη drone που εκτοξεύτηκαν από την περιοχή της Υεμένης που ελέγχεται από τους Χούθι.

Σε μια σημαντική αλλαγή πολιτικής, τόσο ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς όσο και η υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπερμποκ δήλωσαν αυτή την εβδομάδα ότι η κυβέρνηση στο Βερολίνο δεν θα σταθεί πλέον εμπόδιο στα βρετανικά σχέδια να πουλήσουν επιπλέον Eurofighter στο Ριάντ.

Το πρότζεκτ Eurofighter είναι μια βρετανική, γερμανική, ιταλική και ισπανική κοινοπραξία.

Η Γερμανία είχε απαγορεύσει τις εξαγωγές όπλων στο βασίλειο μετά τη δολοφονία του Κασόγκι μέσα στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη τον Οκτώβριο του 2018.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα