Η γαλλική κυβέρνηση προτρέπει τους πολίτες να εμβολιαστούν και να τηρούν κανόνες υγιεινής

Η γαλλική κυβέρνηση ζήτησε σήμερα να αυξηθεί το ποσοστό εμβολιασμού για την Covid-19, λίγες ημέρες πριν από την εορταστική περίοδο, καλώντας επίσης τους Γάλλους πολίτες «να ξαναφορέσουν τις μάσκες τους στα μέσα μαζικής μεταφοράς».

Ο υπουργός Υγείας Φρανσουά Μπρον έκανε λόγο για «σοβαρή κατάσταση» καθώς στη Γαλλία, όπως και σε πολλές γειτονικές χώρες, παρατηρείται μια τριπλή επιδημία: της Covid-19, της γρίπης και της βρογχιολίτιδας.

«Από τις αρχές Οκτωβρίου μόνο 2,8 εκατομμύρια άνθρωποι εμβολιάστηκαν για την Covid-19, είναι πολύ λιγότεροι σε σύγκριση με τους Ευρωπαίους γείτονές μας», σχολίασε ο Μπρον αναφερόμενος στην εκστρατεία χορήγησης των αναμνηστικών δόσεων. Όσον αφορά τη γρίπη, έχουν διατεθεί από φαρμακεία 9,9 εκατομμύρια εμβόλια, παρατηρείται δηλαδή μείωση 5% σε σύγκριση με το 2021.

Κατά συνέπεια «οι Γάλλοι είναι λιγότερο προστατευμένοι φέτος», υπογράμμισε ο υπουργός.

Υπενθυμίζοντας ότι κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος της Covid-19 οι Γάλλοι χειροκροτούσαν καθημερινά τους υγειονομικούς, ο Μπρον είπε: «Απόψε, σας ζητώ να τους βοηθήσετε, κάνοντας το εμβόλιο και τηρώντας τις αποστάσεις».

Ο υπουργός επέμεινε επίσης ότι είναι σημαντικό να τηρούνται ορισμένοι κανόνες υγιεινής: το πλύσιμο των χεριών, ο τακτικός αερισμός των χώρων, η χρήση μάσκας στους κλειστούς χώρους, όπως στα τρένα και τα άλλα μέσα μαζικής μεταφοράς. Απέκλεισε όμως το ενδεχόμενο να καταστεί και πάλι υποχρεωτική η χρήση της μάσκας, όπως ζητούν ορισμένοι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας.

Την Πέμπτη, ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν φόρεσε μάσκα κατά τη διάρκεια μιας μετακίνησής του, εκτιμώντας ότι είναι αναγκαίο «να θυμηθούμε κάποιες συνήθειες» λόγω της αύξησης των κρουσμάτων της Covid-19. Και αυτός όμως είπε ότι η χρήση της μάσκας θα γίνεται «σε εθελοντική βάση».

Η πανδημία της Covid-19 στοίχισε τη ζωή σε 158.000 ανθρώπους στη Γαλλία και σε περισσότερους από 6,6 εκατομμύρια σε όλον τον κόσμο, σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα