

Οι γαλλικές φορολογικές αρχές έχουν αρχίσει να απαιτούν εκατομμύρια ευρώ από αμερικανικούς τεχνολογικούς ομίλους, εφαρμόζοντας τον νέο φόρο ψηφιακών υπηρεσιών που έχει εξοργίσει την Ουάσινγκτον.
Σύμφωνα με Γάλλους αξιωματούχους, εταιρικά στελέχη και συμβούλους που επικαλούνται οι Financial Times, οι Facebook και Amazon είναι μεταξύ των εταιρειών που έχουν λάβει ειδοποίηση από τις γαλλικές αρχές τις τελευταίες μέρες, με την οποία τους ζητείται η πληρωμή του φόρου για το 2020.
Η συλλογή του φόρου, που η Ουάσινγκτον έχει χαρακτηρίσει παράδειγμα αθέμιτης εμπορικής πρακτικής καθώς επηρεάζει περισσότερο τις αμερικανικές εταιρείες, απειλεί να αναζωπυρώσει τις διατλαντικές εμπορικές εντάσεις και να πυροδοτήσει νέους δασμούς στην Ευρώπη λίγες εβδομάδες πριν την επίσημη ανάληψη της προεδρίας των ΗΠΑ από τον Joe Biden.
Όπως αναφέρουν οι FT, το γραφείο του εμπορικού αντιπροσώπου των ΗΠΑ αναμένεται τώρα να επιβάλλει δασμούς 25% σε γαλλικές τσάντες και μακιγιάζ ύψους 1,3 δισ. δολαρίων, έχοντας πρώτα απειλήσει να «πλήξει» τις σαμπάνιες και τα τυριά με δασμούς εισαγωγής 100%.
Σημειώνεται πως αρκετές κυβερνήσεις είτε έχουν ήδη εισάγει ή σχεδιάζουν να εισάγουν δικό τους φόρο ψηφιακών υπηρεσιών, υποστηρίζοντας πως οι τεχνολογικές εταιρείες πληρώνουν υπερβολικά χαμηλούς φόρους για τα κέρδη που βγάζουν σε πολλές χώρες, εν μέρει επειδή τα καταγράφουν σε δικαιοδοσίες με χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές όπως η Ιρλανδία.
Σχετικά Νέα
Ντόναλντ Τραμπ – Μάρκο Ρούμπιο: Αναπαύσου εν ειρήνη Πάπα Φραγκίσκε
Μετά την ολιγόλογη ανάρτηση «Ας αναπαυθεί εν ειρήνη» του Λευκού Οίκου στο Χ, ο.
Ισραήλ: Ο επικεφαλής εσωτερικής ασφάλειας κατηγορεί τον Νετανιάχου για «προσωπική πίστη» – Νετανιάχου: «Λέει ψέματα»
Ο επικεφαλής των ισραηλινών υπηρεσιών εσωτερικής ασφαλείας, του Σιν Μπετ, που παύθηκε από τον.
Τα σενάρια για τη διαδοχή του Πάπα Φραγκίσκου – Οι καρδινάλιοι που θεωρούνται επικρατέστεροι υποψήφιοι
Μια δημοφιλής ρήση στους κύκλους του Βατικανού είναι ότι αν «μπαίνεις σε ένα κονκλάβιο.
Βαρθολομαίος για εκδημία Πάπ Φραγκίσκου: Στάθηκε φίλος και συμπαραστάτης του Οικουμενικού πατριαρχείου, γνήσιος φίλος της Ορθοδοξίας
«Μέσα στην ατμόσφαιρα της απόλυτης πασχαλινής χαράς, σήμερα το πρωί, Δευτέρα της Διακαινησίμου εβδομάδος,.