Site icon The Indicator

Η Γαλλία θέλει να κατασκευάσει πλωτό τερματικό σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου στη Χάβρη

Η γαλλική κυβέρνηση βρίσκεται σε συνομιλίες με την ενεργειακή εταιρεία TotalEnergies για την κατασκευή πλωτού τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στο βόρειο λιμάνι της Χάβρης, ανέφερε η εφημερίδα Les Echos, χωρίς να επικαλείται πηγές.

Τα ευρωπαϊκά έθνη προσπαθούν να βρουν τρόπους για να μειώσουν την εξάρτησή τους από το ρωσικό φυσικό αέριο και να διευκολύνουν την ενεργειακή κρίση στην αγορά που έχει επιδεινωθεί από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας αναφέρει ότι ο προτεινόμενος τερματικός σταθμός υγροποιημένου φυσικού αερίου θα εξυπηρετεί τα δίκτυα που διαχειρίζεται η γαλλική εταιρεία παροχής φυσικού αερίου Engie, αυξάνοντας την ικανότητα εισαγωγών της χώρας.

Η TotalEnergies, η γαλλική κυβέρνηση και η Engie δεν απάντησαν άμεσα σε αιτήματα για σχολιασμό το Σάββατο.

Η Ουάσινγκτον και η Ευρωπαϊκή Ένωση δήλωσαν την Παρασκευή ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα προμηθεύσουν 15 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα υγροποιημένου φυσικού αερίου στο μπλοκ φέτος για να το βοηθήσουν να απεξαρτηθεί από τις ρωσικές ενεργειακές προμήθειες.

Exit mobile version