

Η Γαλλία καταδίκασε σήμερα το βράδυ την εκτόξευση ρουκετών εναντίον του Ισραήλ από το έδαφος του Λιβάνου, καλώντας παράλληλα το Ισραήλ “να επιδείξει αυτοσυγκράτηση μετά την επανέναρξη των επιθέσεών του ως απάντηση σε αυτή την εκτόξευση” ρουκετών, σύμφωνα με το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών.
“Η Γαλλία καλεί όλες τις πλευρές να τηρήσουν τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν στο πλαίσιο της εκεχειρίας που επιτεύχθηκε τον Νοέμβριο του 2024, προκειμένου να αποφευχθεί μια κλιμάκωση, η οποία θα μπορούσε να έχει σοβαρές συνέπειες για την ασφάλεια του Λιβάνου, του Ισραήλ και ολόκληρης της περιοχής”, προστίθεται στην ανακοίνωση της γαλλικής διπλωματίας.
Το Κε ντ’ Ορσέ υπενθυμίζει επίσης “τη σημασία του να μην διακυβευτεί η σημαντική πρόοδος που σημειώθηκε τους τελευταίους μήνες για την εγγύηση της ασφάλειας των Ισραηλινών και των Λιβανέζων από τη μια και από την άλλη πλευρά της Μπλε Γραμμής”.
Σχετικά Νέα
Πάπας Φραγκίσκος: «Η οικονομία στην οποία 99 αξίζουν περισσότερο από έναν, είναι απάνθρωπη»
Πραγματοποιήθηκε στο Κολοσσαίο η τελετή της «Οδού του Σταυρού» της Μεγάλης Παρασκευής των Καθολικών,.
Ισημερινός: Ένοπλοι άνοιξαν πυρ – Τουλάχιστον 12 νεκροί και αρκετοί τραυματίες
Ένοπλοι που φόραγαν στρατιωτικές στολές, πιθανόν μεταμφιεσμένοι, άνοιξαν πυρ εναντίον ομάδας ανθρώπων που παρακολουθούσαν.
ΛΔ Κονγκό: Τουλάχιστον 148 νεκροί και εκατοντάδες αγνοιούμενοι από πυρκαγιά σε πλοίο, σύμφωνα με το Sky News
Τουλάχιστον 148 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν ξύλινο μηχανοκίνητο πλοίο πήρε φωτιά κι.
Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι μειώνουν τα στρατεύματά τους στη Συρία κατά το ήμισυ
Το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε χθες Παρασκευή την προσεχή απόσυρση περίπου χιλίων στρατιωτικών των.