

Η Γαλλία καταδίκασε σήμερα το βράδυ την εκτόξευση ρουκετών εναντίον του Ισραήλ από το έδαφος του Λιβάνου, καλώντας παράλληλα το Ισραήλ «να επιδείξει αυτοσυγκράτηση μετά την επανέναρξη των επιθέσεών του ως απάντηση σε αυτή την εκτόξευση ρουκετών», σύμφωνα με το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών.
«Η Γαλλία καλεί όλες τις πλευρές να τηρήσουν τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν στο πλαίσιο της εκεχειρίας που επιτεύχθηκε τον Νοέμβριο του 2024, προκειμένου να αποφευχθεί μια κλιμάκωση, η οποία θα μπορούσε να έχει σοβαρές συνέπειες για την ασφάλεια του Λιβάνου, του Ισραήλ και ολόκληρης της περιοχής», προστίθεται στην ανακοίνωση της γαλλικής διπλωματίας.
Το Κε ντ’ Ορσέ υπενθυμίζει επίσης «τη σημασία του να μην διακυβευτεί η σημαντική πρόοδος που σημειώθηκε τους τελευταίους μήνες για την εγγύηση της ασφάλειας των Ισραηλινών και των Λιβανέζων από τη μια και από την άλλη πλευρά της Μπλε Γραμμής».
Σχετικά Νέα
Εκλογές στην Αλβανία: Στις κάλπες σήμερα, Κυριακή οι πολίτες – Ο πρωθυπουργός Ράμα διεκδικεί τέταρτη θητεία
Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα, Κυριακή (11/5) οι Αλβανοί για τις βουλευτικές εκλογές, στις οποίες.
Εκλογές στην Αλβανία: Ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα διεκδικεί τέταρτη θητεία
Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα οι Αλβανοί για τις βουλευτικές εκλογές, στις οποίες ο πρωθυπουργός.
Νότια Κορέα: Ο Κιμ Μουν Σου υποψήφιος του κυβερνώντος κόμματος μετά το χάος της τελευταίας στιγμής
Το Κόμμα Λαϊκής Εξουσίας της Νότιας Κορέας καταχώρησε σήμερα Κυριακή (11/5) τον πρώην υπουργό.