

Σχέδια δολοφονίας δύο γνωστών Ρωσίδων δημοσιογράφων ανακοίνωσε ότι απέτρεψε η ρωσική υπηρεσία ασφαλείας FSB υποστηρίζοντας ότι πίσω από αυτά βρισκόταν το Κίεβο.
Η υπηρεσία, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfaxσυν έλαβε την Παρασκευή (14/7) έναν απροσδιόριστο αριθμό προσώπων που, όπως υποστηρίζει, είχαν πραγματοποιήσει αναγνωριστικές επισκέψεις κοντά στα σπίτια και στον χώρο εργασίας της Μαργκαρίτα Σιμονιάν και της Ξένια Σόμπτσακ.
Άμεσα σχόλιο δεν υπήρξε από την Ουκρανία, η οποία στο παρελθόν είχε αρνηθεί ανάμειξη σε δολοφονίες προσωπικοτήτων στην Ρωσία που τάσσονται υπέρ του πολέμου.
Το Interfax επικαλέστηκε την FSB σύμφωνα με την οποία οι συλληφθέντες παραδέχτηκαν ότι προετοίμαζαν επιθέσεις με στόχο τις δύο γυναίκες για λογαριασμό της Ουκρανίας και ότι τους είχαν υποσχεθεί αμοιβή 16.620 για την καθεμία.
Η Σιμονιάν, επικεφαλής του κρατικού τηλεοπτικού σταθμού RT και ένθερμη υποστηρίκτρια του ρωσικού πολέμου στην Ουκρανία, ανήρτησε ένα μήνυμα στο Telegram για το καταγγελλόμενο σχέδιο καλώντας τις υπηρεσίες ασφαλείας να “συνεχίσουν να εργάζονται, αδέλφια!”.
Η Σόμπτσακ είναι διάσημη δημοσιογράφος και τηλεπαρουσιάστρια και το 2018 ήταν υποψήφια για την προεδρία της χώρας.
Δύο προβεβλημένες προσωπικότητες στην Ρωσία και υπέρμαχοι του πολέμου–η δημοσιογράφος Ντάρια Ντούγκινα και ο μπλόγκερ για στρατιωτικά θέματα Βλάντλεν Τατάρσκι–σκοτώθηκαν σε βομβιστικές επιθέσεις στη Ρωσία τον περασμένο χρόνο.
Η Ρωσία απέδωσε τις δολοφονίες στην Ουκρανία ενώ το Κίεβο το διέψευσε και τις χαρακτήρισε ένδειξη ρωσικής εσωτερικής διαμάχης.
Τον Μάιο ένας προβεβλημένος Ρώσος εθνικιστής συγγραφέας, ο Ζαχάρ Πριλέπιν, τραυματίστηκε σε έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου από την οποία σκοτώθηκε ο οδηγός του.
Οι ερευνητές ανακοίνωσαν ότι συνελήφθη ένας ύποπτος, ο οποίος και παραδέχτηκε ότι έδρασε για λογαριασμό της Ουκρανίας.
Σχετικά Νέα
Στην Άγκυρα ο Ζελένσκι: Θα αποφασίσουμε τα επόμενα βήματά μας μετά τη συνάντηση με τον Ερντογάν
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι προχώρησε σε δηλώσεις κατά την άφιξη του στην Άγκυρα. Ο Ουκρανός.
Έντονη αντίδραση από το τουρκικό ΥΠΕΞ για τον διορισμό Ευρωπαίου Ειδικού Αντιπροσώπου για την Κύπρο
Έντονη ήταν η αντίδραση της Άγκυρας στον διορισμό από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή «Ειδικού Αντιπροσώπου.
Γάζα: Τουλάχιστον 50 νεκροί από τα ξημερώματα
Η παλαιστινιακή υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε σήμερα, Πέμπτη (15/5) με βάση επικαιροποιημένο απολογισμό, ότι.
Τραμπ: Είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία με το Ιράν για τα πυρηνικά
Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι “πολύ κοντά” σε μια συμφωνία με το Ιράν για το.