Η Ford επενδύει στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Σε συνεργασία με την πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας DTE Energy, η Ford Motor Company επενδύει στην πράσινη ανάπτυξη με πρώτο της βήμα την αποκλειστική χρήση ενέργειας που προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές για την παραγωγή των αυτοκινήτων της στο Michigan των H.Π.Α.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επένδυση που έχει γίνει στις Η.Π.Α όσον αφορά στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, μέσω της οποίας η Ford επιταχύνει το πλάνο της για ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα. Κάθε αυτοκίνητο που θα παράγεται στη συγκεκριμένη μονάδα λοιπόν θα είναι κατασκευασμένο στο 100% από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, 10 χρόνια νωρίτερα από ό,τι είχε σχεδιάσει η Ford.

Από την πλευρά της και για την υλοποίηση του πλάνου, η DTΕ θα προσθέσει επιπλέον 650 MW ισχύος που θα προέρχεται αποκλειστικά από την ηλιακή ενέργεια μέχρι το 2025. Μόνο και μόνο από την εγκατάσταση του εξοπλισμού, η παραγωγή της μονάδας θα είναι «καθαρή» σε ποσοστό 70%.

Στο τελικό στάδιο του project αυτού, το όφελος από τον περιορισμό των εκπεμπόμενων ρύπων CO2 θα είναι μεγαλύτερο από 600.000 τόνους, ενώ θα έχει ανταποδοτικά οφέλη και θα αυξήσει τις θέσεις εργασίας για τη μονάδα του Michigan.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα