

Η φινλανδική κυβέρνηση θα παρατείνει το κλείσιμο των σημείων διέλευσης στα σύνορά της με τη Ρωσία έως τις 14 Απριλίου, ανακοίνωσε την Πέμπτη το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.
Υπενθυμίζεται ότι η Φινλανδία έκλεισε τα ανατολικά σύνορά της με τη Ρωσία στα τέλη του περασμένου έτους εν μέσω ενός αυξανόμενου αριθμού αφίξεων από χώρες όπως η Συρία και η Σομαλία. Η Φινλανδία κατηγόρησε τη Μόσχα ότι μεταφέρει μετανάστες στα σύνορα, με το Κρεμλίνο να αρνείται την κατηγορία αυτή.
Οι φινλανδικές αρχές διαθέτουν στοιχεία που δείχνουν ότι θα έφταναν περισσότεροι μετανάστες από τη Ρωσία εάν η κυβέρνηση έβαζε τέλος στο κλείσιμο, ανέφερε ακόμη το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας.
“Υπάρχουν τουλάχιστον εκατοντάδες, αλλά πιθανότατα χιλιάδες μετανάστες κοντά στη ρωσική πλευρά των συνόρων που περιμένουν την ευκαιρία να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τη Φινλανδία”, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η υπουργός Εσωτερικών Mari Rantanen.
Συνολικά 1.323 αιτούντες άσυλο ήρθαν στη Φινλανδία από τη Ρωσία μεταξύ Αυγούστου και Δεκεμβρίου του περασμένου έτους, σύμφωνα με τη φινλανδική συνοριακή αρχή.
Η μεταναστευτική αρχή της Φινλανδίας ανέφερε τον Ιανουάριο στο Reuters ότι δεν μπόρεσε να εντοπίσει περίπου 160 από τους μετανάστες και ότι πιθανότατα συνέχισαν τη διαδρομή τους σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα.
Σχετικά Νέα
Ινδός υπουργός Αμυνας: Τα πυρηνικά του Πακιστάν πρέπει να τεθούν υπό την επίβλεψη του ΟΗΕ
Ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας θα πρέπει να θέσει υπό την επίβλεψή του τα.
Εντάσεις στις σχέσεις ΕΕ – Ηνωμένου Βασιλείου ενόψει της Συνόδου Κορυφής του Λονδίνου
Καθώς οι δύο πλευρές προετοιμάζονται για την πρώτη επίσημη σύνοδο σε βρετανικό έδαφος μετά.
Ιταλία: Το πολυτελές γιοτ Bayesian που βυθίστηκε στη Σικελία ανετράπη από ακραίους ανέμους
Το πολυτελές σούπερ γιοτ μήκους 56 μέτρων, το οποίο το περασμένο καλοκαίρι βυθίστηκε στα.
Ζαχάροβα: Η θέση της Ρωσίας για την ειρήνη στην Ουκρανία αντικατοπτρίζει την κατάσταση στα μέτωπα
“Η θέση της Ρωσίας σχετικά με μια πιθανή ειρηνευτική συμφωνία με την Ουκρανία έχει.