

Η Φινλανδία θα χαλαρώσει τους αυστηρούς περιορισμούς για την είσοδο στη χώρα καθώς προσπαθεί να προσελκύσει και πάλι όσους ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους, αλλά και τουρίστες ενόψει της χειμερινής περιόδου, επιτρέποντας τις αφίξεις από χώρες με υψηλότερα ποσοστά μόλυνσης κορωνοϊού συμπεριλαμβανομένης και της γειτονικής της Σουηδίας.
Η Φινλανδία είχε προηγουμένως απαγορεύσει τις αφίξεις από χώρες με περισσότερα από 8-10 κρούσματα ανά 100.000 ανθρώπους, ένα όριο που απέκλειε ταξιδιώτες από πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Ο αποκλεισμός των Σουηδών δημιούργησε ιδιαίτερη αναταραχή, καθώς οι δύο γειτονικές χώρες είναι στενοί σύμμαχοι.
Από τις 19 Σεπτεμβρίου, το όριο προκειμένου οι χώρες να έχουν και πάλι απεριόριστη πρόσβαση θα αυξηθεί σε 25 κρούσματα ανά 100.000 ανθρώπους. Οι ταξιδιώτες από χώρες όπου το ποσοστό είναι υψηλότερο επίσης θα επιτρέπεται να εισέλθουν στη Φινλανδία εάν παρουσιάσουν αρνητικό τεστ για την Covid-19. Θα πρέπει να παραμείνουν σε αυτοαπομόνωση είτε για δύο εβδομάδες είτε έως ότου καταθέσουν ένα δεύτερο αρνητικό τεστ.
Το ποσοστό περιστατικών στη Φινλανδία για τις δύο τελευταίες εβδομάδες, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, διαμορφώθηκε χθες στα 7,8 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους, που είναι από τα χαμηλότερα στην Ευρώπη, σύμφωνα με στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου και για την Πρόληψη και τον Έλεγχο Ασθενειών.
Σχετικά Νέα
Ο Μακρόν ζητεί άμεσες διαπραγματεύσεις Ρωσίας και Ουκρανίας – Προειδοποιεί για επιπλέον κυρώσεις τη Ρωσία
Τη διεξαγωγή άμεσων διαπραγματεύσεων μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας ζητεί ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν,.
Ο πρίγκιπας Χάρι χάθηκε στο Λονδίνο και «χτύπησε»… λάθος πόρτες – Οι κάτοικοι έμειναν άναυδοι
Τουλάχιστον τρεις φορές ο πρίγκιπας Χάρι «χτύπησε» λάθος πόρτες σε σπίτια, περιπλανώμενος στο Φούλαμ. Σε μια.
Κίνα – ΗΠΑ: Διεξάγουν συνομιλίες με στόχο να αποκλιμακωθεί ο εμπορικός πόλεμος
Ο υπουργός Οικονομικών από τη μία πλευρά, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης από την άλλη:.
Ρωσία: Ο Φίτσο «έσπασε τη γραμμή» της Ε.Ε. και έσφιξε το χέρι του Πούτιν στη Μόσχα – Έντονες αντιδράσεις στις Βρυξέλλες
Ο Σλοβάκος Πρωθυπουργός Ρόμπερτ Φίτσο συναντήθηκε με τον Βλαντίμιρ Πούτιν στη Μόσχα την Παρασκευή, προκαλώντας νέο κύμα αντιδράσεων.