Η Fed ξεκινά αγορές μεμονωμένων εταιρικών ομολόγων

Επεκτείνει τις παρεμβάσεις της στο εταιρικό χρέος η Federal Reserve προχωρώντας πλέον και σε αγορές μεμονωμένων εταιρικών ομολόγων, πλέον των διαπραγματεύσιμων αμοιβαίων κεφαλαίων (ETFs) που ήδη αγοράζει, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας να στηρίξει τις λειτουργίες της αγοράς και να διευκολύνει τη ροή των πιστώσεων στην οικονομία η Fed διεύρυνε την πιστωτική διευκόλυνση που έχει δρομολογήσει για το εταιρικό χρέος.

Ειδικότερα, με βάση τις τελευταίες κατευθυντήριες γραμμές, η Fed ανακοίνωσε ότι θα αγοράζει, στη δευτερογενή αγορά, μεμονωμένα ομόλογα με υπολειπόμενη διάρκεια τα πέντε χρόνια ή λιγότερο. Οι αγορές αυτές θα συνδυαστούν με τα ETFs που ήδη αγοράζει η Fed.

Στόχος των αγορών μεμονωμένου χρέους θα είναι “να δημιουργηθεί ένα χαρτοφυλάκιο εταιρικών ομολόγων που βασίζεται σε ένα ευρύ και διαφοροποιημένο δείκτη των αμερικανικών εταιρικών ομολόγων”, αναφέρει η Fed σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα.

“Αυτός ο δείκτης αποτελείται από όλα τα ομόλογα στη δευτερογενή αγορά που έχουν εκδοθεί από αμερικανικές επιχειρήσεις που πληρούν τον ελάχιστο δείκτη πιστοληπτικής ικανότητας του προγράμματος, τη μέγιστη ωρίμανση και άλλα κριτήρια”.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα