

Επεκτείνει τις παρεμβάσεις της στο εταιρικό χρέος η Federal Reserve προχωρώντας πλέον και σε αγορές μεμονωμένων εταιρικών ομολόγων, πλέον των διαπραγματεύσιμων αμοιβαίων κεφαλαίων (ETFs) που ήδη αγοράζει, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.
Στο πλαίσιο της προσπάθειας να στηρίξει τις λειτουργίες της αγοράς και να διευκολύνει τη ροή των πιστώσεων στην οικονομία η Fed διεύρυνε την πιστωτική διευκόλυνση που έχει δρομολογήσει για το εταιρικό χρέος.
Ειδικότερα, με βάση τις τελευταίες κατευθυντήριες γραμμές, η Fed ανακοίνωσε ότι θα αγοράζει, στη δευτερογενή αγορά, μεμονωμένα ομόλογα με υπολειπόμενη διάρκεια τα πέντε χρόνια ή λιγότερο. Οι αγορές αυτές θα συνδυαστούν με τα ETFs που ήδη αγοράζει η Fed.
Στόχος των αγορών μεμονωμένου χρέους θα είναι “να δημιουργηθεί ένα χαρτοφυλάκιο εταιρικών ομολόγων που βασίζεται σε ένα ευρύ και διαφοροποιημένο δείκτη των αμερικανικών εταιρικών ομολόγων”, αναφέρει η Fed σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα.
“Αυτός ο δείκτης αποτελείται από όλα τα ομόλογα στη δευτερογενή αγορά που έχουν εκδοθεί από αμερικανικές επιχειρήσεις που πληρούν τον ελάχιστο δείκτη πιστοληπτικής ικανότητας του προγράμματος, τη μέγιστη ωρίμανση και άλλα κριτήρια”.
Σχετικά Νέα
Ο Τραμπ δεν θα μεταβεί στην Τουρκία για τις συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δεν πρόκειται να ταξιδέψει στην Τουρκία για να.
Εσθονία: Το Ταλίν ανέφερε παραβίαση του εθνικού εναέριου χώρου από ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος
Οι εσθονικές ένοπλες δυνάμεις ανέφεραν σήμερα ότι ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος παραβίασε τον εναέριο χώρο.
Βραζιλία: Ο πρόεδρος Λούλα τηλεφώνησε στον Πούτιν και του ζήτησε να ταξιδέψει στην Τουρκία
Ο Βραζιλιάνος πρόεδρος Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα επικοινώνησε τηλεφωνικά σήμερα με τον Ρώσο.
Ρωσία: Ο Πούτιν αποφάσισε τη σύνθεση της αντιπροσωπείας που θα μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη – Δεν πηγαίνει στην Τουρκία ο Τραμπ
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε αργά την Τετάρτη την αντιπροσωπεία της Ρωσίας για τις απευθείας.