

Να «κόψει τη φόρα» της Ρωσίας επιχειρεί η Ευρωπαϊκή Ένωση όπου, σύμφωνα με το Reuters όπου επικαλείται δηλώσεις του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις, «παγώνει» ο αγωγός φυσικού αερίου Nord Stream 2, ενώ και η Κομισιόν εξετάζει τη συμμόρφωσή του με την ευρωπαϊκή ενεργειακή νομοθεσία,
Πιο αναλυτικά, όπως τόνισε ο Β. Ντομπρόβσκις, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα κάνει τα πάντα προκειμένου η Ρωσία να μην έχει τη δυνατότητα να εκμεταλλευτεί το φυσικό αέριο ως όπλο, ενώ κατά τη διάρκεια των ίδιων δηλώσεων ο αντιπρόεδρος ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σκοπεύει να εγκρίνει την Τρίτη ένα πακέτο οικονομικής βοήθειας προς την Ουκρανία, ύψους 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ. «Σαφώς υπάρχει κάποια ενέργεια από τη ρωσική πλευρά που πυροδότησε την έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εάν η Gazprom βρίσκεται σε αυτήν την κατάσταση ενεργώντας σύμφωνα με τις αρχές της αγοράς… Δυστυχώς, αυτό το πρόβλημα της εξοπλισμού των ροών φυσικού αερίου δεν είναι νέο», είπε επίσης.
Σημειώνεται πως ο αγωγός Nord Stream 2, που εκτείνεται από τη Ρωσία μέχρι τη Γερμανία, ολοκληρώθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο και αναμένει το «πράσινο φως» τόσο από τις γερμανικές αρχές όσο και από τις Βρυξέλλες. Όμως, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Δικτύων της Γερμανίας – η οποία ρυθμίζει τους τομείς της ηλεκτρικής ενέργειας, του φυσικού αερίου, των τηλεπικοινωνιών, των ταχυδρομείων και των σιδηροδρόμων της χώρας – ανέστειλε τον Νοέμβριο μια διαδικασία πιστοποίησης του αγωγού, λέγοντας ότι ο φορέας εκμετάλλευσης πρέπει να εγγράψει νομική οντότητα στη Γερμανία.
Μάλιστα, σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα του Reuters, το πιο διχαστικό ενεργειακό έργο της Ευρώπης, το Nord Stream 2, σχεδιάστηκε από τον ρωσικό ενεργειακό κολοσσό Gazprom για να διπλασιάσει την ποσότητα φυσικού αερίου που ρέει από τη Ρωσία κατευθείαν στη Γερμανία, παρακάμπτοντας την παραδοσιακή χώρα διέλευσης την Ουκρανία.
Όμως, πλέον οι εξαγωγές εμπορευμάτων της Ρωσίας έχουν τεθεί υπό έλεγχο στο πλαίσιο της συσσώρευσης ρωσικών στρατευμάτων κοντά στην Ουκρανία, καθώς η Μόσχα προσπαθεί να σταματήσει την επέκταση του ΝΑΤΟ και την ίδια ώρα αποκρούει τις κατηγορίες ότι σχεδιάζει να επιτεθεί στην Ουκρανία, λέγοντας ότι μπορεί να μετακινήσει στρατεύματα στο έδαφός της όπως κρίνει σκόπιμο.
Σχετικά Νέα
Νέα επίθεση Τραμπ κατά του επικεφαλής της Fed, του «τεράστιου loser»
Ο Ντόναλντ Τραμπ επετέθη και πάλι κατά του επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ,.
Κατά των σχεδίων της Τουρκίας για μεταφορά S – 400 στη Συρία αμερικανοί νομοθέτες – Επιστολή στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Διακομματική επιστολή στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, με την οποία επιδιώκουν να ανακόψουν τα σχέδια της.
Συλλυπητήρια Πούτιν για Πάπα Φραγκίσκο: Μεταφέρω σε όλο τον Καθολικό κλήρο τη συμπαράσταση και στήριξή μου
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν εξέφρασε τα τα συλλυπητήρια του για την εκδημία του.
Ντόναλντ Τραμπ – Μάρκο Ρούμπιο: Αναπαύσου εν ειρήνη Πάπα Φραγκίσκε
Μετά την ολιγόλογη ανάρτηση «Ας αναπαυθεί εν ειρήνη» του Λευκού Οίκου στο Χ, ο.