Η ΕΥΠ ψάχνει τις διαδρομές της Ρωσίδας – Το «ξεχασμένο» λάπτοπ στο διαμέρισμα της

Τα ταξίδια που έκανε η 32χρονη Ρωσίδα κατάσκοπος Ιρίνα Αλεξάντροβα Σμίρεβα εντός και εκτός των ελληνικών συνόρων, οι επαφές που είχε με διάφορα πρόσωπα, οι άνθρωποι που την βοήθησαν με διάφορες δημόσιες υπηρεσίες, αλλά και το περιβάλλον στο οποίο κινείτο η Μαρία Τσάλλα, ψάχνει η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, προκειμένου να εντοπιστεί ο ρόλος της καθώς και το είδος των πληροφοριών που αναζητούσε.

Οι πληροφορίες, αναφέρουν ότι οι έρευνες της ΕΥΠ γύρω από την «Μαρία Τσάλλα» έχουν ξεκινήσει εδώ και τέσσερις μήνες, δηλαδή από τον περασμένο Δεκέμβριο, γεγονός που ίσως ήταν και ένας από τους λόγους που η «Μάτα Χάρι» του Παγκρατίου, μάζεψε βιαστικά τα υπάρχοντα της και εξαφανίστηκε στα μέσα Ιανουαρίου.

Βέβαια υπάρχει και η περίπτωση η 32χρονη κατάσκοπος με το κατάστημα πλεκτών στο Παγκράτι που παράλληλα έπαιζε και τον ρόλο της «φωτογράφου», να έφυγε από την Ελλάδα άρον άρον, μετά την κατά λάθος αποκάλυψη του συζύγου της στην Βραζιλία, από την εκεί Βραζιλιάνα σύντροφο του.

Με πρόσχημα, μάλιστα, τη φωτογραφική της ιδιότητα, φέρεται να εκτελούσε εντολές από τους Ρώσους αξιωματούχους των μυστικών υπηρεσιών. Μέχρι που, τον περασμένο Ιανουάριο, οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας της, την απέσυραν άρον-άρον, καθώς είχαν πληροφόρηση ότι ειχε ταυτοποιηθεί από την ΕΥΠ και ήταν θέμα χρόνου η σύλληψή της

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε στο MEGA ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, χρονικά οι έρευνες της ΕΥΠ συμπίπτουν με τους εντοπισμούς και τις συλλήψεις που έγιναν σε άλλες χώρες, όπως Ιταλία και Νορβηγία, αντίστοιχων προσώπων του δικτύου «Illegals».

Σημειώνεται ότι η έρευνα έχει ξεκινήσει μετά τη φυγή της Ιρίνα Αλεξάντροβα Σμίρεβα, δηλαδή της «Μαρίας Τσάλλα», από την Ελλάδα.

 

Η ΕΥΠ προσπαθεί να συγκεντρώσει στοιχεία σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η Σμίρεβα υποβοηθήθηκε στο ληξιαρχείο του Αμαρουσίου, αλλά και το πώς επιχειρήθηκε και τελικά έγινε η εγγραφή της στο δημοτολόγιο του Δήμου Αλιβερίου στην Εύβοια, παρά το γεγονός ότι δεν έμενε εκεί.

Οι αναλυτές της ΕΥΠ, εκτιμούν οτι η 32χρονη Σμίρεβα, είναι γρανάζι ενός δικτύου Ρώσων κατασκόπων που ξεκινά απο την Πολωνία, περνά απο τη Γερμανία, τη Σλοβενία, τη Βουλγαρια και καταλήγει στη χώρα μας.

Τα στοιχεία δείχνουν πως η Σμίρεβα γνώριζε και είχε δεχτεί βοήθεια από δύο δικηγόρους, ενώ ακόμη είχε προσωπικές επαφές με άλλα τρία πρόσωπα, δύο γυναίκες και έναν άνδρα, ο οποίος διατηρούσε φροντιστήριο στην Αθήνα.

Η ΕΥΠ έχει συγκεντρώσει στοιχεία για τον κύκλο επαφών και γνωριμιών της Ρωσίδας κατασκόπου, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει ότι προσπάθησε να παρεισφρήσει σε πολιτικούς και στρατιωτικούς χώρους προκειμένου να αντλήσει πληροφορίες.

Οι εξελίξεις αναμένονται με πολύ ενδιαφέρον και κυρίως για να δοθούν απαντήσεις στο τι ακριβώς πληροφορίες περισυνέλλεγε η Μαρία Τσάλλα, η Ρωσίδα κατάσκοπος.

Το λάπτοπ που άφησε ή ξέχασε στο διαμέρισμα της
Στο διαμέρισμα της Ρωσίδας στο Παγκράτι, οι μυστικές υπηρεσίες εντόπισαν και έναν φορητό υπολογιστή (laptop) τον οποίο είχε αφήσει η ίδια. Τα αρχεία, το ψηφιακό αποτύπωμα των περιηγήσεών της, οι συνομιλίες της αλλά και το κατά πόσο η ίδια άφησε εσκεμμένα το laptop ή το ξέχασε, αποτελούν πλέον αντικείμενο ενδελεχούς έρευνας.

Εάν πρόκειται για παράλειψη της Ρωσίδας πράκτορα τότε υπάρχει πιθανότητα να αντληθούν σημαντικά στοιχεία για την δράση της και τους σκοπούς της τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδος.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα