Η επένδυση της Tesla σε bitcoin της επέφερε κέρδος $1 δισ.

Η Tesla έχει κερδίσει περίπου 1 δισ. δολάρια από την επένδυσή της σε Bitcoin, σύμφωνα με τον Daniel Ives, αναλυτή της Wedbush Securities.

Η εταιρεία “βρίσκεται σε τροχιά για να κάνει ακόμη περισσότερες επενδύσεις σε bitcoin από τα κέρδη που της αποφέρουν οι πωλήσεις ηλεκτρονικών αυτοκινήτων”, εκτιμά ο Ives.

Νωρίτερα μέσα στο μήνα, η Tesla αποκάλυψε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ότι είχε αγοράσει bitcoin αξίας 1,5 δισ. δολαρίων για “περισσότερη ευελιξία για περαιτέρω διαφοροποίηση και μεγιστοποίηση της απόδοσης των μετρητών της”.

Η αγορά των bitcoin έγινε κάποια στιγμή τον Ιανουάριο, ανέφερε η Tesla χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει πότε ή σε ποια τιμή τα αγόρασε. Σύμφωνα με το CNBC δεν είναι σαφές εάν η Tesla έχει πουλήσει κάποιο ποσό από τα bitcoin που αγόρασε.

Το γνωστό κρυπτονόμισμα έχει πραγματοποιήσει ξέφρενο ράλι φέτος, σπάζοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Η κεφαλαιοποίηση του bitcoin ξεπέρασε το 1 τρισ. δολάρια για πρώτη φορά την περασμένη εβδομάδα και έχει αυξηθεί κατά 94% σε ετήσια βάση.

Ο Ives δεν εξήγησε πώς έφτασε σε αυτόν τον υπολογισμό. Ωστόσο, σύμφωνα με τα στοιχεία του CoinDesk, η τιμή του bitcoin αυξήθηκε από το υψηλό της ημέρας στα 34.793,45 δολάρια στις 31 Ιανουαρίου στο ιστορικό υψηλό των 57.487,03 δολαρίων στις 20 Φεβρουαρίου, την ημέρα που ο Ives δημοσίευσε το ανάλυσή του.

Πρόκειται για αύξηση περίπου 65%, η οποία ισοδυναμεί με κέρδος 975 εκατομμύρια δολάρια στην αρχική επένδυση της Tesla ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

dynamic-hellas-gif

Σχετικά Νέα