Η Ελλάδα ο πιο ελκυστικός προορισμός διαμονής για τους Βρετανούς συνταξιούχους

Η Ελλάδα έρχεται πρώτη στις προτιμήσεις των Βρετανών συνταξιούχων ή όσων ετοιμάζονται να βγουν στη σύνταξη, ως ιδανικός προορισμός μετεγκατάστασης, σύμφωνα με έρευνα της βρετανικής ασφαλιστικής εταιρίας, REASSURED.

Ειδικότερα, λόγω του υψηλού κόστους διαβίωσης στο Ηνωμένο Βασίλειο πολλοί Βρετανοί σκοπεύουν να μετακομίσουν στο εξωτερικό μετά τη συνταξιοδότησή τους, προκειμένου να ζήσουν μια άνετη ζωή, αλλά και να διαφυλάξουν και μέρος του εισοδήματός τους.

Σε έρευνα της εταιρίας, η Ελλάδα ήρθε στην πρώτη θέση ως ιδανικός προορισμός μετεγκατάστασης καθώς πληροί όλα τα προαπαιτούμενα: α) ετήσιο επίπεδο ηλιοφάνειας της χώρας, β) μέσο προσδόκιμο ζωής, γ) δείκτη κόστους διαβίωσης, δ) μέσο κόστος διαμονής, ε) μέσο κόστος μεταφορών και το ποσοστό του συνολικού πληθυσμού ηλικίας άνω των 65 ετών.

Μετά την Ελλάδα ακολουθούν η Πορτογαλία στη δεύτερη θέση, η Μάλτα στην τρίτη θέση, η Ιταλία τέταρτη, η Ισπανία στην πέμπτη θέση, η Κούβα στην έκτη, η Κύπρος στην έβδομη, η Ιαπωνία όγδοη, η Αλβανία στην ένατη θέση και στην τελευταία το Πουέρτο Ρίκο.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα