Η ΕΚΤΕΡ αναλαμβάνει την κατασκευή των ΜΕΘ από τη δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχος

Στην εισηγμένη κατασκευαστική εταιρεία ΕΚΤΕΡ ανέθεσε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος το έργο της κατασκευής των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας σε ελληνικά νοσοκομεία, τις οποίες το Ίδρυμα προσφέρει ως δωρεά στο Εθνικό Σύστημα Υγείας μέσα από την Πρωτοβουλία για την Υγεία Α.Ε.

Η σύμβαση εκτέλεσης του έργου μεταξύ της ΕΚΤΕΡ με του Ιδρύματος Νιάρχου υπεγράφη στις 13 Νοεμβρίου. Αντικείμενο των συμβάσεων είναι η κατασκευή Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στο Γ.Ν.Α. “Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ”, στο ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ Γ.Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, στο Γ.Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ “ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ-ΠΑΝΑΝΕΙΟ”, στο Γ.Ν. ΧΑΝΙΩΝ “ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ” και στο Γ.Ν. ΛΕΣΒΟΥ “ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ”.

Στο έργο περιλαμβάνονται όλες οι οικοδομικές εργασίες, οι ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες και οι υποδομές για την ενσωμάτωση εξοπλισμού στις ΜΕΘ των παραπάνω νοσοκομείων που ανακαινίζονται λόγω της πανδημίας Covid-19. .

Τα έργα θα υλοποιηθούν με αποκλειστική χρηματοδότηση του Ιδρύματος Σταύρος Σ. Νιάρχος μέσω της ανώνυμης εταιρείας ειδικού κοινωφελούς σκοπού με την επωνυμία Πρωτοβουλία για την Υγεία Α.Ε. Ο συνολικός προυπολογισμός των έργων ανέρχεται σε 3.448.000 ευρώ, ενώ η προθεσμία αποπεράτωσης των έργων ορίσθηκε σε δύο έως τρεις μήνες από την υπογραφή των συμβάσεων ανάλογα με το έργο.

Σχετικά Νέα