Η Egyptair απαντά στις ακυρώσεις πτήσεων ξένων εταιρειών, για λόγους ασφαλείας –Δρομολογεί μεγαλύτερα αεροσκάφη

Με μεγαλύτερα αεροσκάφη θα εκτελεί τα δρομολόγιά της η Egyptair προς το Λονδίνο, την ώρα που η British Airways ακύρωσε τα δρομολόγιά της προς την Αίγυπτο για μία εβδομάδα ενώ η Lufthansa για χθες Σάββατο, επικαλούμενες λόγους ασφαλείας.

Ο Εθνικός αερομεταφορέας της Αιγύπτου, η Egyptair, θα διαθέσει μεγαλύτερα αεροσκάφη για τις πτήσεις των επόμενων ημερών προς το Λονδίνο, για να καλύψει το κενό και τις ανάγκες του επιβατικού κοινού μετά την απόφαση της British Airways να αναστείλει τις πτήσεις της προς την αιγυπτιακή πρωτεύουσα για μία εβδομάδα.

Αυτό δήλωσαν κυβερνητικές πηγές που επικαλείται η εφημερίδα Αλ Αχράμ, οι οποίες εξήγησαν πως για αυτό το διάστημα η Egyptair θα συνεχίσει να εκτελεί καθημερινά δύο πτήσεις από το Κάιρο προς το Λονδίνο.

Κατά το ρεπορτάζ της εφημερίδας, ο βρετανικός αερομεταφορέας είχε ελέγξει τα μέτρα ασφαλείας στο αεροδρόμιο του Καΐρου την περασμένη εβδομάδα, τα αποτελέσματα ήταν «θετικά» και τα «επαίνεσε».

Και η Lufthansa ανέστειλε πτήσεις προς το Κάιρο

Η γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa ανακοίνωσε το βράδυ του Σαββάτου ότι ανέστειλε χθες Σάββατο τις πτήσεις της προς το Κάιρο (Αίγυπτος) που αναχωρούν από το Μόναχο (νότια Γερμανία) και τη Φραγκφούρτη στον Μάιν (κεντρική Γερμανία), χωρίς να εξηγήσει γιατί.

Οι πτήσεις θα επαναληφθούν «κανονικά» σήμερα Κυριακή, ανέφερε εκπρόσωπος της Λουφτχάνσα.

Να σημειωθεί πως η βρετανική αεροπορική εταιρεία British Airways ανακοίνωσε χθες Σάββατο την αναστολή των πτήσεών της προς το Κάιρο για επτά ημέρες, επικαλούμενη λόγους «ασφαλείας». Νωρίτερα, οι αρχές της Βρετανίας έκαναν λόγο περί «αυξημένου κινδύνου» διάπραξης τρομοκρατικών ενεργειών εναντίον «της [πολιτικής] αεροπορίας».

Σχετικά Νέα