Η εφαρμογή της μπλε κάρτας στο ποδόσφαιρο παίρνει αναβολή

Το Διεθνές Ποδοσφαιρικό Συμβούλιο (IFAB) αποφάσισε την είσοδο της μπλε κάρτα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, αλλά η εφαρμογή της συγκεκριμένης απόφασης φαίνεται πως παίρνει αναβολή.

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της αγγλικής εφημερίδας “Telegraph”, η… είσοδος της μπλε κάρτας στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο πήρε αναβολή, μετά από τις πολλές αντιδράσεις που υπήρξαν.

Μάλιστα, τονίζεται ότι στο αγγλικό ποδόσφαιρο, υπήρξαν πολλές αναφορές που δεν συμφωνούσαν με την ύπαρξη της “μπλε κάρτας”. Ο προπονητής της Νιούκαστλ, Έντι Χάου, ήταν αυτός που πρώτος αντιτάχθηκε δημόσια στην εφαρμογή της νέας κάρτας.

«Για να είμαι ειλικρινής, δεν είμαι μεγάλος θαυμαστής. Γι’ αυτό είναι οι κίτρινες κάρτες. Το τρέχον σύστημα λειτουργεί καλά, απλά πρέπει να εφαρμοστεί σωστά. Η προσθήκη μιας μπλε κάρτας θα έδινε απλώς περισσότερη σύγχυση κατά τη γνώμη μου, γι’ αυτό και είμαι αντίθετη.» ανέφερε.

Επίσης ο Γιούργκεν Κλοπ είπε την Παρασκευή (09.02.2024) σε συνέντευξη Τύπου ότι: «Δεν θυμάμαι την τελευταία φορά που αυτοί οι τύποι (η IFAB) είχαν μια φανταστική ιδέα… αν είχαν ποτέ μία», ενώ ο Μαουρίτσο Ποτσετίνο είπε ότι ότι οι μπλε κάρτες θα προκαλέσουν περισσότερες διαμάχες και θα περιπλέξουν τα πράγματα για παίκτες, διαιτητές και φιλάθλους.

Η καθιέρωση της μπλε κάρτας θα συζητηθεί κατά τη συνεδρίαση του Διεθνούς Συμβουλίου Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (IFAB), του οργάνου που καθορίζει τους κανόνες του ποδοσφαίρου, όπου συμμετέχει και η FIFA.

Η FIFA, παρεμπιπτόντως, ανέφερε στο σημείωμά της ότι «οποιεσδήποτε δοκιμές αυτού του τύπου, εάν εφαρμοστούν, θα πρέπει να περιοριστούν σε υπεύθυνες δοκιμές σε χαμηλότερα επίπεδα».

Θυμίζουμε ότι η μπλε κάρτα –στην πράξη– θα δίνεται σε δύο περιπτώσεις. Σε «σκόπιμο φάουλ που σταματάει υποσχόμενη επίθεση» και για «ασέβεια απέναντι στον διαιτητή», με τον παίκτη που θα τη δέχεται να μένει εκτός αγωνιστικού χώρου για ένα διάστημα της τάξης των 10 λεπτών.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα