

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν εξετάζει ακόμα την αναστολή των ταξιδιών εντός της περιοχής του Σένγκεν ύστερα από την εμφάνιση του κορωνοϊού στην Ιταλία, αλλά εκπονεί σχέδια έκτακτης ανάγκης.
Τέσσερις άνθρωποι πέθαναν στη βόρεια Ιταλία λόγω του ιού και 203 κρούσματα έχουν καταγραφεί από την Παρασκευή, με την Ιταλία να είναι η χώρα που έχει επηρεαστεί περισσότερο εκτός Ασίας.
«Σε ό,τι αφορά διάφορα σενάρια, όπως μια συντονισμένη αναστολή του Σένγκεν, δεν προχωράμε σε αυτό επί του παρόντος, αλλά εργαζόμαστε σε διάφορα σχέδια έκτακτης ανάγκης», δήλωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων Γιάνεζ Λέναρτσιτς σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες.
Αργά χθες, η Αυστρία ανέστειλε τα δρομολόγια τρένων στις Άλπεις προς την Ιταλία για περίπου τέσσερις ώρες, πριν ξεκινήσουν και πάλι αφού δύο ταξιδιώτες βρέθηκαν αρνητικοί στον κοροναϊό.
Οι περιορισμοί στα ταξίδια στην περιοχή Σένγκεν θα πρέπει να είναι ανάλογοι και συντονισμένοι μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ, δήλωσε η επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδου. Θα πρέπει επίσης να βασίζονται σε επιστημονικά στοιχεία, δήλωσε η ίδια.
«Προς το παρόν, ο ΠΟΥ δεν έχει συστήσει την επιβολή περιορισμών στα ταξίδια ή το εμπόριο», δήλωσε η Κυριακίδου σε δημοσιογράφους σήμερα, προσθέτοντας ότι αύριο αποστολή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) θα μεταβεί στην Ιταλία για να αποτιμήσει την κατάσταση.
πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Ο Ουκρανός πρόεδρος Β. Ζελένσκι προτείνει στη Μόσχα να σταματήσουν οι αεροπορικές επιθέσεις για 30 ημέρες
Να εγκαταλείψει τα πλήγματα με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς σε πολιτικές.
Ισραήλ: Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης φοβάται ότι η εκστρατεία μίσους εναντίον του επικεφαλής της Σιν Μπετ θα οδηγήσει σε «πολιτική δολοφονία»
Φοβάται ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Ισραήλ, ο Γιαΐρ Λάπιντ, μια «πολιτική δολοφονία».
Γερμανία: Αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε έναν νεαρό που απείλησε με μαχαίρι τους υπαλλήλους και τους θαμώνες ενός κλαμπ
Ένας Γερμανός αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε έναν νεαρό άνδρα ο οποίος είχε επιτεθεί σε.
Ρωσία-Ουκρανία: Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ «θα καλωσόριζε» την παράταση της πασχαλινής εκεχειρίας
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ «θα καλωσόριζε» την παράταση, πέραν της Κυριακής, της πασχαλινής εκεχειρίας που.