Η δράστης περίμενε 45 λεπτά για να ενεργοποιήσει τη βόμβα

Η γυναίκα, που οι τουρκικές αρχές πιστεύουν ότι πυροδότησε τη βόμβα, καθόταν σε ένα παγκάκι για 40-45 λεπτά, λίγο πριν προκληθεί η έκρηξη στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, προκαλώντας το θάνατο έξι ανθρώπων και των τραυματισμό ακόμα 81 ατόμων.

Αυτό αποκάλυψε ο υπουργός Δικαιοσύνης της Τουρκίας, Μπεκίρ Μπόζνταγκ μιλώντας στο τουρκικό ειδησεογραφικό κανάλι A Haber.

«Μια γυναίκα κάθεται σε ένα παγκάκι για περίπου 45 λεπτά και η έκρηξη συμβαίνει λίγο μετά τη στιγμή που σηκώνεται», δήλωσε χαρακτηριστικά, καλώντας παράλληλα, τους πολίτες να μην βασίζονται σε προκλητικές και αναληθείς ειδήσεις.

«Κυκλοφορούν πολλές προκλητικές ειδήσεις. Είναι ωφέλιμο για τους πολίτες να μην βασίζονται σε ανυπόστατες ειδήσεις που αποσκοπούν στην παραπλάνηση και κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», τόνισε και επισήμανε πως «η γενική Εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης έχει ξεκινήσει έρευνα. Οι δράστες αυτού του περιστατικού είναι φυσικά υπόλογοι. Πρόκειται για επίθεση κατά της αξιοπιστίας, της ειρήνης και της ενότητας της Τουρκίας».

Ό ίδιος εκτίμησε πως η επιλογή του σημείου δεν είναι τυχαία. «Υπάρχουν ξένοι και μπορεί να ήθελαν να στείλουν ένα μήνυμα στον κόσμο. Η Τουρκία είναι ένα ισχυρό κράτος. Η Τουρκία είναι πλέον μια χώρα που συνεχίζει τον αγώνα της κατά της τρομοκρατίας εκτός των συνόρων της. Δεν είναι δυνατόν να ανακοπεί η πρόοδος της Τουρκίας», συμπλήρωσε.

Μάλιστα ισχυρίστηκε ότι οι ξένες δυνάμεις στηρίζουν την τρομοκρατία, κατονομάζοντας «Γαλλία, ΗΠΑ και Γερμανία» ως υποστηρικτικές χώρες  των τρομοκρατών του PKK/YPG.

«Τους δίνουν όπλα. Η Τουρκία δεν πολεμά μόνο κατά του PKK, τη FETO και τη DAESH, αλλά και κατά των χωρών που τους εξαπέλυσαν εναντίον μας. Διαφορετικά, 3-5 τρομοκράτες δεν αποτελούν πρόβλημα για εμάς. Δεν πρέπει να κάνουμε διάκριση μεταξύ εξωτερικών και εσωτερικών τρομοκρατών».

Ακολούθως ανέφερε ότι «ζητήσαμε από δεκάδες χώρες να εκδόσουν συνολικά 1.172 άτομα για τρομοκρατία σχετικά με τη FETO και μέχρι στιγμής μόνο 3 αιτήματα ικανοποιήθηκαν» για να σημειώσει πως ούτε οι ΗΠΑ, ούτε οι Ευρωπαϊκές χώρες μας στέλνουν τα άτομα που ζητάμε.»

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα