Η Disney σταματά τον υποχρεωτικό εμβολιασμό μετά την απαγόρευση της Φλόριντα

Η Disney έχει θέσει σε παύση την εντολή υποχρεωτικού εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού για τους υπαλλήλους του θεματικού πάρκου της στη Φλόριντα, αφού η Πολιτειακή Νομοθεσία και ο κυβερνήτης κατέστησαν παράνομο για τους εργοδότες να απαιτούν από όλους τους εργαζομένους να λαμβάνουν τις δόσεις, επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της εταιρείας το Σάββατο.

Η Walt Disney World θα μπορούσε να αντιμετώπιζε πρόστιμα βάσει της πολιτικής που βρίσκεται τώρα σε αναμονή, καταδεικνύοντας πώς ακόμη και μία από τις πιο εμβληματικές τουριστικές μάρκες στην πολιτεία πρέπει να αντιμετωπίσει τους αντίθετους ανέμους της πολιτικής συζήτησης σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Το ελεγχόμενο από τους Ρεπουμπλικάνους Νομοθετικό Σώμα της Φλόριντα εξέδωσε το νομοσχέδιο που μπλοκάρει τις εντολές Covid-19 την Τετάρτη και ο κυβερνήτης Ρον ΝτεΣάντις το υπέγραψε σε νόμο την Πέμπτη, θεωρώντας τα μέτρα ως προσπάθεια προστασίας των εργαζομένων που θα μπορούσαν να χάσουν τη δουλειά τους λόγω έλλειψης συμμόρφωσης.

Ο κυβερνήτης ΝτεΣάνιτς, επίσης Ρεπουμπλικανός, βρέθηκε στην πρώτη γραμμή του πολιτικού αγώνα για τον περιορισμό των εντολών για μάσκα και εμβόλια, λέγοντας ότι η πίεση ενάντια σε αυτούς τους περιορισμούς αντιβαίνει στην υπέρβαση από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση. «Κανείς δεν πρέπει να χάσει τη δουλειά του λόγω εντολών για τον COVID και έχουμε την ευθύνη να προστατεύσουμε τα προς το ζην των κατοίκων της Φλόριντα», είπε ο κυβερνήτης σε δήλωση.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν διέταξε εμβολιασμούς για εργαζόμενους σε μεγάλες εταιρείες και μέλη του ομοσπονδιακού εργατικού δυναμικού, αλλά η προσπάθεια συνάντησε αντίσταση σε ολόκληρη τη χώρα. Η Φλόριντα είναι μεταξύ των πολιτειών που έχουν αμφισβητήσει τις ομοσπονδιακές εντολές στα δικαστήρια.

Ο νέος νόμος της Φλόριντα απαγορεύει στους εργοδότες να επιβάλλουν αυστηρές εντολές για τον εμβολιασμό, επιτρέποντας στους εργαζομένους να επιλέγουν εξαιρέσεις που περιλαμβάνουν υγειονομικούς ή θρησκευτικούς προβληματισμούς, εγκυμοσύνη ή αναμενόμενη εγκυμοσύνη, καθώς και να νοσούν ή να έχουν αναρρώσει από τον ιό. Οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι θα μπορούσαν να υποβληθούν σε περιοδικές δοκιμές ή να φορούν προστατευτικό εξοπλισμό, με κόστος των εργοδοτών. Τα πρόστιμα για παράβαση μπορεί να κοστίζουν 10.000 δολάρια την ημέρα ανά παράβαση υπαλλήλου για επιχειρήσεις με λιγότερους από 99 υπαλλήλους ή έως 50.000 δολάρια ανά παράβαση υπαλλήλου για μεγαλύτερες επιχειρήσεις.

Οι κυβερνητικές οντότητες και οι σχολικές περιφέρειες περιορίζονται επίσης από την απαγόρευση εντολής Covid.

Η Disney World είχε συνάψει συμφωνία με τους υπαλλήλους για να απαιτήσουν από τους εργαζόμενους σε θεματικά πάρκα να εμβολιαστούν πλήρως κατά του Covid για να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας τους και η εταιρεία υπερασπίστηκε αυτόν τον κανόνα σε δήλωσή της το Σάββατο. «Πιστεύουμε ότι η προσέγγισή μας για τα υποχρεωτικά εμβόλια ήταν η σωστή, καθώς συνεχίσαμε να εστιάζουμε στην ασφάλεια και την ευημερία των μελών και των επισκεπτών μας», ανέφερε εν μέρει η δήλωση.

Πάνω από το 90% των ενεργών μελών του καστ στη Φλόριντα είχαν επαληθεύσει ότι είχαν εμβολιαστεί, είπε η εταιρεία, προτού στείλει ένα σημείωμα στους υπαλλήλους για προσωρινή αναστολή της εντολής.

Ο ιστότοπος της Walt Disney λέει στους επισκέπτες ότι ήταν «πολύ σκόπιμη και σχολαστική» στην ασφαλή λειτουργία, συνιστώντας στους επισκέπτες να είναι προσεκτικοί: να φορούν μάσκα, να ελέγχουν για συμπτώματα και να κάνουν τις δόσεις του εμβολίου. «Ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους να εμβολιαστούν», αναφέρει η ανακοίνωση.

 

 

πηγή   Νew York Times

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα