

Η δήμαρχος του Λος Άντζελες ανακοίνωσε ότι απέπεμψε την αρχηγό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην περιοχή μετά τις καταστροφικές φωτιές που προκάλεσαν νεκρούς και τεράστιες καταστροφές στην περιοχή
Και αυτό γιατί η δήμαρχος κατηγορεί την αρχηγό της Πυροσβεστικής πως δεν διαχειρίστηκε σωστά τις φωτιές του Ιανουάριο στον Λος Άντζελες στις οποίες τουλάχιστον 29 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τεράστιες περιοχές της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης των ΗΠΑ καταστράφηκαν.
«Ξέρουμε ότι 1.000 πυροσβέστες που θα μπορούσαν να ήταν εκεί το πρωί όταν ξέσπασαν οι πυρκαγιές, στάλθηκαν στο σπίτι τους, και αυτό υπό την ευθύνη της αρχηγού Κριστίν Κράουλι», δήλωσε η Κάρεν Μπας.
Η Δημοκρατική δήμαρχος του Λος Άντζελες προσάπτει επίσης στην Κράουλι ότι αρνήθηκε να διενεργήσει μια εκ των υστέρων ανάλυση της καταστροφής.
«Αυτό απαιτεί την απομάκρυνσή της», δήλωσε η Μπας, η οποία έχει άμεση εξουσία στους πυροσβέστες της πόλης. «Ο ηρωισμός των πυροσβεστών μας – κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς Palisades και κάθε μέρα – είναι αναμφισβήτητος. Μια νέα ηγεσία στην πυροσβεστική υπηρεσία είναι αυτό που χρειάζεται η πόλη μας», τόνισε.
Η αντίδραση των αρχών απέναντι στις πυρκαγιές είχε προκαλέσει έντονη αντιπαράθεση στην Καλιφόρνια, κυρίως για την έλλειψη διαθέσιμου νερού για την κατάσβεση. Η ίδια η Κάρεν Μπας επικρίθηκε για τις ενέργειές της σε σχέση με αυτήν την καταστροφή, η οποία ξεκίνησε όταν η ίδια απουσίαζε στο εξωτερικό.
Οι πυρκαγιές των Palisades και Eaton, στην κομητεία του Λος Άντζελες, στη Νότια Καλιφόρνια, ήταν οι πιο καταστροφικές στην ιστορία της πόλης. Κατέκαψαν έκταση άνω των 150 τετραγωνικών χιλιομέτρων και περισσότερα από 10.000 σπίτια, προκαλώντας ζημιές των οποίων το κόστος εκτιμάται σε εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια.
Σχετικά Νέα
Τουλάχιστον επτά νεκροί σε νέες ισραηλινές επιδρομές στη Γάζα
Τουλάχιστον επτά άμαχοι σκοτώθηκαν την Τρίτη σε νέες ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές σε διάφορα σημεία.
Νότια Κορέα: Οι συνομιλίες με τις ΗΠΑ θα οδηγήσουν σε επωφελή συμφωνία
Ο υπηρεσιακός πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Χαν Ντουκ-σου, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι οι.
Η Βενεζουέλα κατηγορεί το Ελ Σαλβαδόρ για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά συρροή
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο πρόσαψε «παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά συρροή» στον.
Πουέρτο Ρίκο: Η κυβέρνηση απαιτεί απαντήσεις από τη Luma για το γενικό μπλακ άουτ
Σε κρίσιμο σημείο βρίσκεται η ενεργειακή κρίση στο Πουέρτο Ρίκο, μετά το γενικευμένο μπλακ.