Η Chiquita δεσμεύεται για 10 ακόμη χρόνια προστασίας του Καταφυγίου Nogal, γιορτάζοντας την 20η επέτειό του

Στο πλαίσιο της αποστολής της να τιμά τις κοινότητες και τη γη από την οποία προέρχονται οι μπανάνες της, η Chiquita δεσμεύεται για επιπλέον 10 χρόνια προστασίας του Καταφυγίου Nogal, σύμφωνα με το τελευταίο εκτελεστικό διάταγμα της κυβέρνησης της Κόστα Ρίκα. Το Καταφύγιο Nogal ιδρύθηκε ως Ιδιωτικό Καταφύγιο Άγριας Ζωής ως αποτέλεσμα μιας κοινής προσπάθειας μεταξύ της Chiquita και μέρους των καταναλωτών της, και φέτος γιορτάζει την 20ή επέτειό του. Η Chiquita για να τιμήσει τη μακροβιότητα και τα επιτεύγματα του καταφυγίου, σκοπεύει να συνεχίσει τη μακροπρόθεσμη διαφύλαξη της περιοχής, να προωθήσει την περιβαλλοντική εκπαίδευση, να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των τοπικών κοινοτήτων και να συνεχίσει να αποτελεί πρότυπο στη βιομηχανία μπανάνας για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας.

Ο Peter Stedman, Διευθυντής Βιωσιμότητας της Chiquita δήλωσε: «Η δέσμευση για επιπλέον 10 χρόνια προστασίας του Καταφυγίου Nogal είναι ένας ακόμη τρόπος για την Chiquita να τονίσει πως είναι πραγματικά αφοσιωμένη στην προστασία της βιοποικιλότητας. Αυτό το διάταγμα επιτρέπει στην Chiquita να συνεχίσει να κάνει βήματα προς την κατεύθυνση του θετικού αντίκτυπου στο περιβάλλον που καλλιεργεί τις μπανάνες, ενώ ταυτόχρονα στοχεύει να αποτελέσει πρότυπο συνεργασίας στη βιομηχανία μπανάνας για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας».

Με την υποστήριξη της Γερμανικής Εταιρείας Διεθνούς Συνεργασίας, της κυβέρνησης της Κόστα Ρίκα, της Rainforest Alliance και ορισμένων καταναλωτών, η Chiquita έχει εφαρμόσει μια σειρά πρωτοβουλιών βιωσιμότητας για την υποστήριξη της προστασίας του περιβάλλοντος και της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, με αποτέλεσμα την προστασία περισσότερων από 720 φυτικών και 330 ζωικών ειδών μέσα στα περίπου 1.040 στρέμματα γης (257 έικρ) του καταφυγίου.

Αυτό το διάταγμα είναι ο ένας από τους πολλούς τρόπους με τους οποίους η Chiquita έχει δεσμευτεί για τη διαφύλαξη της βιωσιμότητας. Για σχεδόν τρεις δεκαετίες, ηγείται του κλάδου στις πρακτικές βιωσιμότητας μέσω της επιχειρηματικής της προσέγγισης «Behind the Blue Sticker».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα