Η Χεζμπολάχ του Λιβάνου λέει ότι αναμένονται στη χώρα ιρανικά πλοία με καύσιμα

Ο ηγέτης της υποστηριζόμενης από το Ιράν λιβανικής Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, δήλωσε την Κυριακή ότι πλοία που μεταφέρουν ιρανικά καύσιμα θα κατευθυνθούν σύντομα στον Λίβανο, ενώ πρόσθεσε ότι θα ακολουθήσουν κι άλλα, που θα βοηθήσουν τη χώρα να καλύψει μέρος των ελλείψεων που έχει σε καύσιμα.

Ο Νασράλα είπε ότι η Χεζμπολάχ δεν αναλαμβάνει τον ρόλο του κράτους αγοράζοντας το καύσιμο. Το πρώτο πλοίο θα αναχωρήσει από το Ιράν για τον Λίβανο την Κυριακή, και θα το ακολουθήσουν άλλα στη συνέχεια, είπε.

Οι εχθροί της Χεζμπολάχ στον Λίβανο έχουν προειδοποιήσει ότι η κίνηση αυτή θα έχει τρομερές συνέπειες, σημειώνοντας ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος να επιβληθούν κυρώσεις στη χώρα, η οικονομία της οποίας βρίσκεται σε κρίση για σχεδόν δύο χρόνια.

Η άφιξη καυσίμων από το Ιράν θα σηματοδοτήσει μια νέα φάση στην οικονομική κρίση την οποία το λιβανέζικο κράτος και οι κυρίαρχες παρατάξεις του, συμπεριλαμβανομένης της Χεζμπολάχ, δεν έχουν να καταφέρουν να αντιμετωπίσουν παρότι τα καύσιμα έχουν εξαντληθεί και οι ελλείψεις έχουν προκαλέσει θανατηφόρα βία.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα