

Η Τράπεζα της Αγγλίας δήλωσε τη Δευτέρα ότι οι τράπεζες ενδέχεται να υποτιμούν την έκθεσή τους στα private equity και στις αγορές εμπορευμάτων σε μια περίοδο που η αύξηση των επιτοκίων θα μπορούσε να συμπιέσει τη ρευστότητα στις αγορές.
Ο Nαθάναελ Μπέντζαμιν, ο εκτελεστικός διευθυντής της BoE υπεύθυνος για τις εξουσιοδοτήσεις και τις διεθνείς τράπεζες, καθόρισε τις προτεραιότητές του για το επόμενο έτος.
Όπως τόνισε, πολλοί τραπεζικοί υπάλληλοι είχαν γνωρίσει μόνο ένα ευνοϊκό περιβάλλον επιτοκίων και έλαβαν το βάπτισμα του πυρός μόλις τον περασμένο χρόνο καθώς οι κεντρικές τράπεζες αύξησαν τα επιτόκια, τόνισε σε εκδήλωση του UK Finance.
Ο αντίκτυπος οποιασδήποτε διάψευσης του οικονομικού outlook στις πιστωτικές αγορές θα μπορούσε να είναι σημαντικός, προειδοποίησε.
«Έτσι σκοπεύουμε να παρακολουθούμε στενά τα private equity και είναι σημαντικό οι εταιρείες να σκεφτούν αυτούς τους κρυφούς κινδύνους που θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν» υπογράμμισε.
Ο έλεγχος της έκθεσης των τραπεζών στις αγορές εμπορευμάτων και την κλιματική αλλαγή είναι μια άλλη προτεραιότητα, σημείωσε.
«Όλες οι τράπεζες, είτε εμπορευμάτων είτε αλλού, πρέπει να είναι σε θέση να προσδιορίσουν αυτές τις συνδέσεις προληπτικά και να προβλέψουν πότε και πού θα μπορούσαν να προκύψουν αυτοί οι κίνδυνοι, γιατί τελικά όταν αποκρυσταλλώνονται για την ευρύτερη οικονομία, αποκρυσταλλώνονται και για τις τράπεζες» ανέφερε.
Σχετικά Νέα
-
Πάπας Λέων: Η πρώτη προσευχή του στο Βατικανό – «Τέλος ο πόλεμος, ποτέ ξανά»
Ο Πάπας Λέων 14ος πραγματοποίησε το πρωί της Κυριακής την πρώτη Κυριακάτικη Λειτουργία και.
Πάπας Λέων ΙΔ’: «Όχι άλλους πολέμους» – Τι είπε στο πρώτο κυριακάτικο μήνυμά του
Ο Πάπας Λέων ΙΔ’ απευθύνθηκε στις μεγάλες δυνάμεις του κόσμου για «όχι άλλους πολέμους».
Βατικανό: Η πρώτη προσευχή από τον Πάπα Λέοντα ΙΔ’ (Live)
Δύο μόλις ημέρες από την εκλογή του, ο Πάπας Λέων ΙΔ’ ξεκίνησε ενεργά με.
Ρωσία: Η Ουκρανία παραβίασε την τριήμερη εκεχειρία περισσότερες από 14.000 φορές
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι η Ουκρανία παραβίασε περισσότερες από 14.000 φορές.