

Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της μονάδας διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων της Axa από την BNP Paribas ύψους 5,1 δισ. ευρώ, η μεγαλύτερη που έχει υλοποιηθεί υπό τον εν ενεργεία διευθύνοντα σύμβουλο, Jean-Laurent Bonnafe.
Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τα μέσα του επόμενου έτους και να έχει αντίκτυπο 25 μονάδων βάσης στον δείκτη CET1 της BNP Paribas, σύμφωνα με την ανακοίνωση της γαλλικής τράπεζας.
Η συμφωνία θα δημιουργήσει έναν από τους μεγαλύτερους διαχειριστές κεφαλαίων στην Ευρώπη, με το υπό διαχείριση χαρτοφυλάκιο της εταιρείας σε περιουσιακά στοιχεία να πλησιάζει τα 1,5 τρισ. ευρώ. Ένα μεγάλο μέρος βρίσκεται σε δημοφιλείς και συνήθως πιο προσοδοφόρες αγορές όπως η ιδιωτική πίστη, οι υποδομές και τα ακίνητα, όπου η Axa προσθέτει περισσότερα από 200 δισ. ευρώ.
Πριν από την εν λόγω εξαγορά, ο Bonnafe απέφευγε τις μεγάλες εξαγορές, αποφασίζοντας αντ’ αυτού να δίνει πλουσιοπάροχα μερίσματα στους μετόχους, μετά την πώληση της αμερικανικής τράπεζας Bank of the West έναντι 16,3 δισ. δολαρίων το περασμένο έτος.
Σχετικά Νέα
Εκλογές στην Αλβανία: Στις κάλπες σήμερα, Κυριακή οι πολίτες – Ο πρωθυπουργός Ράμα διεκδικεί τέταρτη θητεία
Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα, Κυριακή (11/5) οι Αλβανοί για τις βουλευτικές εκλογές, στις οποίες.
Εκλογές στην Αλβανία: Ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα διεκδικεί τέταρτη θητεία
Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα οι Αλβανοί για τις βουλευτικές εκλογές, στις οποίες ο πρωθυπουργός.
Νότια Κορέα: Ο Κιμ Μουν Σου υποψήφιος του κυβερνώντος κόμματος μετά το χάος της τελευταίας στιγμής
Το Κόμμα Λαϊκής Εξουσίας της Νότιας Κορέας καταχώρησε σήμερα Κυριακή (11/5) τον πρώην υπουργό.