

Η Αυστραλία ζήτησε “εξηγήσεις” για τη δοκιμή διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου που πραγματοποίησε σήμερα η Κίνα στον νότιο Ειρηνικό Ωκεανό, για πρώτη φορά έπειτα από πολλές δεκαετίες σε αυτήν την περιοχή του πλανήτη.
“Η κυβέρνηση της Αυστραλίας ζήτησε εξηγήσεις από την Κίνα”, ανέφερε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.
“Η Αυστραλία ανησυχεί για κάθε αποσταθεροποιητική ενέργεια, που αυξάνει τον κίνδυνο λάθους στην περιοχή και συμβουλεύεται τους περιφερειακούς εταίρους της για το θέμα αυτό”, συνέχισε ο εκπρόσωπος. Η δοκιμή “σημειώνεται στο πλαίσιο της ταχείας στρατιωτικής ενίσχυσης της Κίνας, η οποία εξελίσσεται χωρίς τη διαφάνεια και τις διασφαλίσεις που ζητά η περιοχή εκ μέρους των μεγάλων δυνάμεων”, πρόσθεσε.
Η Κίνα είχε κάνει δοκιμή διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου στον νότιο Ειρηνικό τη δεκαετία του 1980. Συνήθως πραγματοποιεί τις δοκιμές των οπλικών συστημάτων της εντός του δικού της εναέριου χώρου, εξήγησε ένας αναλυτής.
Τη δοκιμή καταδίκασε νωρίτερα η Νέα Ζηλανδία, ενώ η Ιαπωνία ανέφερε ότι δεν υπήρξε καμία προειδοποίηση εκ μέρους του Πεκίνου.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Ουκρανία: Kαι αν βαρεθεί ο Τραμπ;
Ποιο είναι ακριβώς το περιεχόμενο των διαπραγματεύσεων που εκκίνησε ο Ντόναλντ Τραμπ με τη Μόσχα; Μπορούν.
Κρεμλίνο: Πρόθυμος ο Πούτιν να συζητήσει την έκκληση Ζελένσκι για παύση των επιθέσεων σε πολιτικές υποδομές
Η Ρωσία είναι έτοιμη να εξετάσει την πρόταση του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι για.
Ένας αγώνας εξουσίας στο Βατικανό ξεκινά: Θα βγει από το κονκλάβιο ένας «αντι Φραγκίσκος» πάπας;
Καθώς ο Πάπας Φραγκίσκος «επέστρεψε στο σπίτι του Πατέρα» όπως ανακοίνωσε ο Ιρλανδοαμερικανός καρδινάλιος.
Επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν ένα νέο χρώμα
Χρησιμοποιώντας μια πρωτοποριακή τεχνική μια ομάδα επιστημόνων κατάφερε να διεγείρει συγκεκριμένα φωτοευαίσθητα κύτταρα του.