Η Apple ανακαλεί MacBook Pro 15” λόγω κινδύνου φωτιάς στην μπαταρία

Η Apple ανακαλεί μερικούς από τους φορητούς υπολογιστές της MacBook Pro 15 ιντσών, λόγω κινδύνου πυρκαγιάς στη μπαταρία.

Η εταιρεία δήλωσε την Πέμπτη ότι ένας περιορισμένος αριθμός της μεγαλύτερης σειράς φορητών υπολογιστών, που πωλούνταν από τον Σεπτέμβριο του 2015 έως τον Φεβρουάριο του 2017, περιείχε μπαταρίες που «μπορεί να υπερθερμανθούν και να δημιουργήσουν κίνδυνο για την ασφάλεια».

Η Apple ζήτησε από τους πελάτες με επηρεασμένους φορητούς υπολογιστές MacBook Pro, που κοστίζουν πάνω από 1.800 ευρώ, να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τα μηχανήματα αμέσως και να προσπαθήσουν να αντικαταστήσουν την μπαταρία το συντομότερο δυνατό, κάτι που θα γίνει δωρεάν ως μέρος της ανάκλησης. Ξεκαθάρισε, ακόμη, πως η επιδιόρθωση μπορεί να διαρκέσει μία έως δύο εβδομάδες.

Ο κατασκευαστής των iPhone δήλωσε ότι οποιοσδήποτε με μοντέλο με την ονομασία «MacBook Pro (Retina, 15 ιντσών, Mid 2015)» θα πρέπει να ελέγξει τον αριθμό του μηχανήματος στον ιστότοπο της Apple, όπου έχει ανακοινωθεί η ανάκληση.

«Για να επιβεβαιώσετε ποιο μοντέλο έχετε, επιλέξτε ”σχετικά με αυτό το Mac” από το μενού της Apple στην επάνω αριστερή γωνία της οθόνης σας. Εάν έχετε “MacBook Pro (Retina, 15-ίντσες, Mid 2015)”, εισάγετε τον σειριακό αριθμό του υπολογιστή σας στη σελίδα του προγράμματος για να δείτε εάν δικαιούστε  αντικατάσταση μπαταρίας» διευκρίνισε η Apple. «Η ασφάλεια των πελατών είναι πάντα η κορυφαία προτεραιότητα της Apple και έχουμε αποφασίσει εθελοντικά να αντικαταστήσουμε τις μπαταρίες που έχουν πληγεί, δωρεάν» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Η εταιρεία δήλωσε ότι τα προβλήματα αυτά δεν επηρέασαν άλλους φορητούς υπολογιστές MacBook Pro 15 ιντσών ή άλλα προϊόντα Mac.

Παρά το γεγονός ότι επιβραδύνεται από τις πωλήσεις των iPhone, η σειρά Mac της Apple για φορητούς και επιτραπέζιους υπολογιστές παραμένει βασικό τμήμα της επιχείρησης. Στα πιο πρόσφατα τριμηνιαία οικονομικά αποτελέσματα, οι Mac επέφεραν έσοδα ύψους 5,5 δισ. δολαρίων

Πηγή: Guardian

Σχετικά Νέα